Sant Joan Despí acull una nova edició del 48H Open House Barcelona

Aquest cap de setmana es podran visitar, de forma gratuïta, una desena d'edificis, la majoria dels quals els emblemes modernistes

Dos dies per visitar edificis i equipaments emblemàtics de forma totalment gratuïta. Això és el que ens ofereix, una edició més, el festival d'arquitectura 48H Open House Barcelona, que aquest any se celebrarà els dies 22 i 23 d'octubre. L'any passat Sant Joan Despí va ser la ciutat convidada del festival i l'experiència va ser tan positiva, amb 4.900 participants, que l'Ajuntament ha decidit sumar-s'hi un altre cop.

Es podran visitar les diferents arquitectures de dues maneres: o bé a través de l'Itinerari modernista Jujol que inclou la visita guiada a la Torre de la Creu, Can Negre, església de Sant Joan Baptista i les façanes de la Casa Rovira, Casa Serra Xaus i Torre Jujol, o bé a través de visites guiades amb voluntaris a Can Negre, la Torre de la Creu, l'Ermita del Bon Viatge, la Casa Rovira, la Torre Jujol, la Torre de l'Aigua d'ATLL, la Ciutat Esportiva del FC Barcelona Joan Gamper, Can Po Cardona i Can Maluquer, que aquest any es podrà visitar per primer cop. Una oportunitat per conèixer espais o per descobrir-ne d'altres que estan tancats al públic, com la Ciutat Esportiva del Barça; la Torre de l'Aigua que forma part de l'estació de bombament d'aigües d'ATLL; Can Po Cardona, una masia del segle XVIII amb esgrafiats de Jujol a la façana, o la Torre Jujol (tots dos habitatges privats). En aquesta edició hi participen una quarantena de voluntaris sense els quals seria impossible fer una activitat d'aquesta magnitud.

48H Open House Sant Joan Despi

Gastronomia

La gastronomia també hi serà present amb els menús especials que prepararan 26 restaurants i bars que s'han sumat amb l'objectiu de donar resposta als milers de visitants que s'esperen. També serà una cita reivindicativa, ja que es podrà signar el 'Manifest Jujol', impulsat per Luis Campo Vidal (el productor ha presentat aquesta setmana a Sant Joan Despí el documental Jujol-Gaudí, dos genis de l'arquitectura) i per institucions, professionals de l'arquitectura i de les arts plàstiques, intel·lectuals acadèmics, etc. que vol manifestar l'interès per recuperar i promocionar la memòria i l'obra de Josep Maria Jujol. 

Més visites modernistes a la ciutat

Tot i que és difícil calcular l'impacte que té aquesta activitat a la ciutat, el que sí és cert és que l'Ajuntament ha notat un increment de visitants en l'itinerari i a les cases modernistes de Can Negre i la Torre de la Creu. Si entre gener i setembre de 2015 (abans de la celebració de l'Open House) es van registrar 483 visites, en el mateix periode d'aquest any, les mateixes activitats han rebut 1.000 participants.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Joan Despí

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Radiografia de la dona treballadora al Baix Llobregat

Augmenta de manera generalitzada la taxa d’ocupació i disminueix la distància entre la taxa d’ocupats i ocupades
234

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix