LAC 2016, els nous treballs de cultura comunitària a Sant Boi

Persones i col·lectius han col·laborat per elaborar vuit treballs sota el lema Pot l'art transformar-nos?.

Aquesta setmana s’ha inaugurat una nova exposició del Laboratori d’Art Comunitari (LAC) a Can Castells Centre d’Art de Sant Boi de Llobregat. Es tracta d'un recull de diferents propostes creatives realitzades per artistes que han treballat amb persones vinculades a escoles, entitats i associacions.

La mostra inclou fotografies, pintura, escultura i instal·lacions al voltant de la manera d'entendre l'art en relació al món que ens envolta. És una experiència de cultura comunitària que dóna veu, mitjançant l'art contemporani, a persones i col·lectius que difícilment la tenen En aquesta ocasió el fil conductor dels treballs és l'art com a poderosa eina de transformació social i cultural.

La mostra, que es podrà veure fins al 6 de novembre, ens convida a reflexionar sobre el nostre present: la crisi dels refugiats, la realitat de les famíles o les dificultats per trobar feina són alguns dels temes tractats per artistes i persones, moltes de les quals, han pogut tenir una experiència amb el món de l'art per primera vegada.

Vuit propostes

En aquesta cinquena edició del LAC s'han fet realitat 8 projectes artístics. Abrázame (amb 100 participants, ha estat un dels més participatius), Geografías Emocionales (una reflexió al voltant de les migracions), Crear, construir en família (una experiència creativa en família), Artistes al carrer (un treball d'expressió plàstica amb persones usuàries del CASM Benito Menni), Selfies (el fruit d'un taller de coneixement sobre els autoretrats fets amb els dispositius mòbils), Coboi (treball sobre el creixement personal), Correspondències (una proposta realitzada amb suports ortopèdics que reflexiona sobre com podem millorar com a persones) i Lápiz (projecte del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona).

Fil conductor

Enguany, el fil conductor dels treballs ha estat la capacitat transformadora de l'art, tant des del punt de vista personal com social. L'art ha format part sempre de la vida de l'ésser humà i l'ha acompanyat al llarg de la història. Els participants han expressat artísticament les seves idees i punts de vista sobre aquest tema.

Col·lectius participants

Escola i AMPA Pedagogium Cos, Llar d'Avis Sant Josep, We Art, grups de manualitats i d'alfabetització de l'Ajuntament de Sant Boi, Servei d'Atenció a Persones amb Discapacitats intel·lectuals de CASM Benito Menni, famílies usuàries de la ludoteca L'Olivera, alumnes del PSI de Sant Boi, TalenMix, alumnes d'art del Casal de Ciutat Cooperativa i Molí Nou, Parc Sanitari Sant Joan de Déu i dones dels tallers de costura i fotografia del Centre Penitenciari de Dones de Barcelona.

Artistes coordinadors

Yelena de Belgrado, Diego Tampanelli, Zita Rodrigues, Diego Mallo, Javier Salas, Helena Roche, Fundació Suñol, Toni Magnet, Montse Toribio i Simone Pallumbo.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Viladecans 2024 arriba amb una programació plena d’activitats per a totes les edats i gustos

La Festa Major de Viladecans 2024: diversa, inclusiva i segura

Los Rebeldes, Lia Kali, Nebulossa, Víctor Magán, Sara Socas, Los40 Urban Tour i la cantant local Lluna, entre d’altres, ofereixen una proposta…
255

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix