Olesa de Montserrat celebra gairebé sis segles de Festa Major

Es va presentar a l'auditori de la Casa de Cultura el pergamí original, datat del 9 d’octubre de 1366, en què Pere El Cerimoniós concedia el privilegi de fer fira a Olesa de Montserrat.

Enguany fa 650 anys que Pere III El Cerimoniós va concedir el privilegi a la vila d’Olesa de Montserrat perquè pogués fer fira el dia de Sant Joan, l’origen que per Sant Joan, i com diu la dita, fem Festa Major a Olesa de Montserrat. Coincidint amb aquesta efemèride, es va presentar a l'auditori de la Casa de Cultura el pergamí original, datat del 9 d’octubre de 1366, en què Pere El Cerimoniós concedia el privilegi de fer fira a Olesa de Montserrat.

Restaurat

I és que el pergamí ha estat conservat fins ara a l’arxiu Històric Municipal, i els darrers mesos ha estat restaurat al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya. Alhora que s'ha realitzat la conferència "650 anys de Festa Major", a càrrec de Magalí Gómez, tècnica del Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya en restauració de Document i Obra Gràfica.

A l'acte de presentació hi van assistir el regidor de cultura, Xavier Rota, i l'arxiver municipal, Toni Pérez. Rota ha destacat que aquest és el primer d'un seguit de pergamins dels quals se n'ha encarregat la restauració.

Redacció / Fotos: Ajuntament d’Olesa de Montserrat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
173

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix