Troben a Olesa de Montserrat un fòssil amb més de 230 milions d’anys

És una petjada d’un arcosaure conservada de forma excepcional i que permetrà ampliar el coneixement sobre aquests animals anteriors als dinosaures i avantpassats dels cocodrils.

L’olesana Belén Muñoz, del Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà, va ser qui va trobar el fòssil per casualitat. Des de l’Institut de Paleontologia de Catalunya s’ha confirmat que el fòssil es tracta d’una petjada d’arcosaure de l’època del Triàsic Mitjà i amb més de 230 milions d’anys d’antiguitat. La particularitat més destacable de la petjada olesana és l’excepcional estat de conservació, ja que fins i tot es poden observar marques de la pell de l’arcosaure.

El lloc exacte de la troballa no ha transcendit al públic per evitar que es malmetin possibles restes. El paleontòleg, Eudald Mujal, ha destacat que la troballa té prou importància com per començar una recerca per la zona. Els arcosaures eren animals anteriors als dinosaures i avantpassats dels cocodrils i, per la petjada, correspon a una espècie de més de tres metres de grandària.

El fòssil es troba en aquests moments al Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i, en breu, serà traslladat a l’Institut de Paleontologia de Catalunya on serà estudiada a fons per obtenir més informació dels arcosaures i del lloc on vivien.

Redacció / Foto: AJ. Olesa de Montserrat


 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix