L’Arxiu Municipal d’Esparreguera amplia els seus fons

Ha rebut una donació de documentació de gran valor històric de la Societat Coral La Estrella.

L’Arxiu Municipal d’Esparreguera ha rebut recentment una important donació de documentació que són de gran interès per a la col·lectivitat pel seu valor informatiu i cultural de la Societat Coral La Estrella gràcies a l’aportació d’Albert Galcerán.


Els documents són tots de temàtica econòmica, pagaments, factures... Estan repartits en tres carpetes, cadascuna d’elles d’anys diferents: 1948, 1949 i 1950. La carpeta de l’any 1948 té 105 documents, la carpeta de l’any 1949 en té 58 i la carpeta de l’any 1950 40. Aquests documents tenen un gran valor històric perquè reflecteixen les activitats i la cultura que es feien en aquesta entitat i també es pot veure com era culturalment Esparreguera en aquells anys.


La Societat Coral La Estrella era una societat que va ser fundada a Esparreguera l’any 1882 i va existir fins aproximadament l’any 1951. S’hi feia ball, teatre, cinema i moltes altres activitats. Es trobava ubicada a l’actual carrer dels Arbres, on actualment hi ha l’escola L’Estel (el teatre) i el banc BBVA (el cafè). La documentació donada es troba en un estat de conservació bo. Una vegada inventariada, aquesta documentació serà de lliure consulta a l’Arxiu Municipal.

Redacció / Foto: Aj. Esparreguera

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
172

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix