El certamen de Molins de Rei, que va arriba a la desena edició, va aplegar més de 3.200 persones.
La desena edició de la Mostra de Cinema de Drets Humans i Interculturalitat van tancar amb la projecció al Foment del documental “El gran dia”. El certamen cinematogràfic ha tornat a registrar uns excel·lents índexs d’assistència amb la participació de 3.249 persones. Això suposa una reducció de només un 1’9% respecte l’edició del 2015, la que compta amb una participació més gran. La mostra ha multiplicat per tres els assistents a les projeccions, i arribant a pràcticament tots els alumnes de primària i secundària de les escoles de Molins de Rei.
Novetats
Aquest any s’ha volgut apostar per fer una sessió especial per a mestres, professors i educadors, perquè també poguessin aprendre i gaudir d’aquest projecte sense alumnes. I com a novetat es va obrir la Mostra a les tardes per al públic adult i amb entrada lliure, perquè també poguessin gaudir de la gran programació que els infants gaudeixen als matins.
Programa educatiu
Aquest programa educatiu proposa abordar temàtiques com el racisme, la xenofòbia, els drets humans, les desigualtats econòmiques, les migracions, el desenvolupament, etc. La Mostra no solament significa veure una pel·lícula, sinó treballar-la també a l’aula. Per aquest motiu es preparen uns dossiers pedagògics de cada una de les pel·lícules i una presentació visual prèvia del que es veurà abans de projectar el film. Un cop els alumnes arriben als centres, els professors els lliuren un dels dossiers que hem preparat perquè els alumnes, de forma individual o com ho estableixi cada docent/centre, puguin treballar-lo i aprofundir més en el tema que es veuràs. L’objectiu és establir un diàleg entre els i les alumnes, tant dins com fora dels centres.
Redacció / Foto: Ajuntament de Molins de Rei