La Col·lecció Pujol i Bausis ja té una nova rajola

Dissenyada per Lluís Brú és una reproducció produïda a Esplugues de Llobregat a principis de segle XX i creada dins un conjunt que formava un arrambador modernista de paret.

Com ja és tradició i coincidint per les festes nadalenques es presenta la nova rajola de la Col·lecció Pujol i Bausis. Dissenyada per Lluís Br es tracta de la reproducció de la rajola que, produïda a Esplugues a principis del segle XX, ha estat creada dins un conjunt que formava un arrambador modernista de paret.

Fins al 7 de febrer es pot veure exposat a la mostra Modernisme. Art, tallers, indústries de La Pedrera de Barcelona. També es pot trobar la rajola dins la composició que forma amb altres elements ceràmics si feu una visita al museu de ceràmica d'Esplugues La Rajoleta.

Modernisme i natura

La rajola que es recupera aquest 2015 va ser un model molt popular i és un clar exemple del gust del Modernisme per la natura. L’arrambador complet és una al·legoria a la germinació de la vida, des de la llavor fins al moment de màxima esplendor: la flor. No queda clar quina flor volia representar Lluís Brú. Podria ser la flor del gerani, de la malva reial o de la rosa silvestre. O potser en va combinar de diverses per crear una planta imaginària.

Domènech i Montaner i altres arquitectes

El nou model de la col·lecció de rajoles Pujol i Bausis va ser utilitzada a principis del segle passat per arquitectes com Lluís Domènech i Montaner, que el va col·locar a la Casa Navàs de Reus, o Marcel·lià Coquillat i Llofriu, que el va usar per decorar Can Ginestar, de Sant Just Desvern. També el trobem en diversos immobles de Barcelona i el Maresme.

A Esplugues va ser almenys a una casa particular, a la plaça Santa Magdalena, 1. L’arrambador, que decorava la sala d’aquest habitatge, va ser donat als Museus d’Esplugues per Laureà Abad.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
68

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix