La població alemanya de Großhansdor ja té el seu orgue fet al Papiol

El mestre orguener alemany, Gherard Grenzing, el va començar a construir l’any 2012 i un cop acabat va oferir al municipi baixllobregatí un concert de presentació gratuït abans d’enviar-lo al seu destí.

Großhansdorf, una població alemanya de l’àrea metropolitana de la ciutat d’Hamburg, ja ha començat a gaudir del darrer treball del mestre orguener alemany arrelat fa dècades al Papiol. Durant aquest mes de novembre, l’església de Großhansdor on ha quedat instal·lat permanentment aquest gran instrument està oferint una sèrie de concerts per presentar-lo a la seva població.

El nou orgue de Gherard Grenzing va partir aquest estiu del taller del Papiol on es va construir cap a Alemanya. Un cop acabat del tot i abans de desmuntar-lo per enviar-lo al seu destí, el taller d’orgueneria va oferir al Papiol un concert de presentació gratuït i obert a tothom.

L’orgue, el van començar a construir el 2012, després guanyar un concurs públic d’àmbit europeu. Per a l’equip d’aquest projecte, el repte va ser construir un orgue nou dins la carcassa que havia acollit un orgue antic, un moble de 1965 protegit patrimonialment i, a més, no gaire gran. La construcció fa més de 8 metres d’alçada, pesa unes 15 tones i té uns 2.200 tubs.

Redacció / Foto: Ajuntament del Papiol

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
166

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix