El cantant Joan Manuel Serrat guanya un Premi Altaveu

També han estat guardonats Cabo San Roque, Xarim Aresté, Festival In-Edit, Marco Mezquida i Sènior i el Cor Brutal i el Fetival In-Edit.

 

Can Massallera va acollir el lliurament dels Premis Altaveu, que enguany va arribar al vint-i-sisè aniversari i que ja és una cita clàssica del calendari musical. Uns guardons que reconeixen als artistes, entitats, trajectòries i iniciatives que d'una manera destacada han enriquit la música produïda a Catalunya durant el darrer any. Els premiats de l’edició d’enguany han estat Joan Manuel Serrat, Cabo San Roque, Xarim Aresté, Festival In-Edit, Marco Mezquida, Sènior i el Cor Brutal i Ian Sala com a premiats.

Els premis

Joan Manuel Serrat

Premi a la Trajectòria Artística. Aquest premi distingeix un autor que ha esdevingut un referent incontestable de la música catalana i espanyola. Des de la seva primera aparició l’any 1965, ara fa 50 anys, l'obra de Joan Manuel Serrat, exponent d'una insòlita fusió entre excel·lència creativa i compromís polític i social, constitueix un formidable patrimoni de la música popular que ja forma part de l'imaginari de diverses generacions.

Cabo San Roque

Per la nova mostra de creativitat expressada en el seu darrer treball, 12 rounds, on exploren els camins del rock i l’electrònica d’avantguarda, treballen el llenguatge musical d’una manera expansiva i en permanent evolució. El duet format actualment per Roger Aixut i Laia Torrent fa un pas més en un camí que desborda les caselles convencionals i on la música i els concerts fonen amb la ‘performance’ teatral i la instal·lació.

Xarim Aresté

Per la llarga trajectòria amb el grup Very Pomelo i també amb Maika Makovski, Sopa de Cabra, Sanjosex o Paul Fuster, i pels seus dos treballs en solitari, Lladregots i especialment La Rosada, editat l'any passat.

Festival InEdit

Premi Altaveu al Festival Internacional de Documentals Musicals In-Edit per més d'una dècada de difusió d'un gènere de difícil exhibició. L'InEdit ha ofert una cita estable de projeccions de documentals de temàtica musical a Catalunya, Espanya i mig món gràcies a les seves edicions internacionals. A més ha contribuït a la dinamització del gènere dels documentals musicals, ha propiciat la realització de noves produccions i, per tant, ha ajudat a augmentar la cultura musical del país.

Marco Mezquida

Premi al virtuós pianista de Maó, Marco Mezquida, que en els darrers anys s’ha convertit en un músic imprescindible de l’escena jazzística catalana, tant per la col·∙laboració amb diverses formacions com per la seva proposta en solitari. Pianista incansable i compositor fèrtil, Marco Mezquida, destaca per oferir un discurs molt versàtil que traspassa amb tota naturalitat la frontera entre jazz i la música clàssica. El menorquí s’ha guanyat,pel seu talent, el reconeixement tant del públic com de la crítica. Mostra d’aquestes virtuts han quedat ben paleses en el seu darrer treball discogràfic, Live in Terrassa (2015), una gravació de piano solo enregistrada en directe dins el Festival de Jazz de Terrassa de 2014.

Sènior i El Cor Brutal

És la demostració que música i compromís van íntimament lligats amb la lluita social i la revolució poètica. Miquel Àngel Landete és un obrer del rock (del País Valencià fins a Califòrnia), comandant cançons grans i nues gratificadesper públic i crítica, que han convertit El Poder del Voler i Santo Parranto en la culminació d'una gira per sales i festivals, en complicitat amb referents com el nord-americà Eef Barzelay. La internacionalització del rock d'autor en català.

Premi de Lletra: Ian Sala

Per la composició 1001 Vides, evocador retrat d'un ésser extraordinari, un rodamón portador de savieses mil·lenàries ique simbolitza el vessant espiritual que tots nosaltres portem amagat a dins.

Es trata de l'avantsala de l'edició d'enguany que comptarà amb artistes de la talla de Howe Gelb & M. Ward, Sidonie, Nacho Vegas, Amparo Sánchez, Christina Rosenvinge i Dorian Wood entre d'altres.

Altres edicions

Com cada any, l'Altaveu Festival de la Música i la Cançó de Sant Boi de Llobregat,reconeix a artistes, entitats i trajectòries amb els Premis Altaveu. Artistes com Albert Pla, Peret, Txarango, Sílvia Pérez Cruz & Raül Fernández Miró, Za!, Anímic, John Talabot, Orquestra Plateria, La Pegatina, Estopa, Lluís Llach, Marina Rossell..., així com esdeveniments com el Festival Blues & Ritmes, el Festival de Flamenc de Ciutat Vella, el Festival Internacional de Jazz de Terrassa, han estat alguns dels guardonats amb el Premi Altaveu en edicions anteriors.

Redacció / Foto: Festival Altaveu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
198

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix