Begues viurà aquest diumenge una històrica Diada Castellera

Un centenar de voluntaris treballen juntament amb Els Encantats per acollir en el municipi baixllobregatí un miler de castellers de quatre colles on buscaran carregar un castell de nou.

Begues es convertirà el pròxim diumenge 26 de juliol en la capital catalana dels castells. Un miler de castellers s’aplegaran en la cita castellera més important mai celebrada en aquesta població del Baix Llobregat. Per aquest motiu, un centenar de persones voluntàries col·laboren aquests dies amb la Colla dels Encantats de Begues per aconseguir que la Diada Castellera del d’aquest cap de setmana sigui tot un èxit d’organització.

Buscaran un castell de nou

Precisament, la colla local estarà acompanyada per la Colla Joves Xiquets de Valls –una de les formacions històriques del món casteller–, els Castellers de Barcelona i els Castellers de Castelldefels. Els organitzadors preveuen que les colles participants aconseguiran carregar algun castell de nou, fet que inscriuria el nom de Begues en la llista de places castelleres de nou. Fins ara, només hi ha cinc poblacions del Baix Llobregat que hagin aconseguit aquesta fita (Cornellà, Esparreguera, Esplugues, Molins de Rei i Olesa de Montserrat).

Porc senglar, calçots i patates

L’actuació castellera començarà a les dotze del migdia al Passeig de l’Església, en el marc dels actes de la festa major d’estiu. Després de les actuacions, els castellers participants i els acompanyants seran convidats a dinar porc senglar de Begues amb calçots i patates, en honor a la Colla Joves Xiquets de Valls.

A hores d’ara, els organitzadors ja tenen a punt uns 150 kg de senglar precuinat amb calçots, als quals s’afegiran 100 kg de patates que es cuinaran el mateix dia. També hi haurà plats adaptats a les persones de religió musulmana i a les persones vegetarianes i celíaques.

Segons el president de la Colla Els Encantats, Josep Fernández Pi, els organitzadors volen que la del dia 26 sigui “una diada de màxims”, i per això s’han proposat “fer les coses ben fetes” en tots els aspectes. De fet, Els Encantats de Begues afronten un dels principals reptes organitzatius de la seva trajectòria.

Redacció / Foto: Els Encantats

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
167

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix