Sant Andreu de la Barca engreixa la seva memòria històrica

L’Arxiu Municipal rep la correspondència que Harry Atkins, emprenedor anglès i propietari de Can Salvi a principi del segle XX, va mantenir amb la família que vivia a la finca.

La correspondència personal que Harry Atkins, l’emprenedor que va comprar Can Salvi a la dècada dels anys vint del darrer segle, va mantenir amb una família de la ciutat, ja està a l’abast dels santandreuencs. La família Carregui-Moscat ha cedit a la ciutat les cartes que va rebre de A. H. Atkins a l’Arxiu Municipal de Sant Andreu de la Barca. Aquest fons permetrà apropar-nos a la història de la ciutat i tenir més detalls sobre com era la vida a aquella convulsa època, quines eren les preocupacions dels seus habitants i com era l’estructura social.

La història

Aquest anglès, que va arribar a Barcelona per comerciar amb diferents productes, va adquirir Can Salvi l’any 1924. Un any més tard s’hi va instal·lar a la finca amb la senyora Moscat, la seva assistent personal, i la família d’aquesta.

L’esclat de la Guerra Civil va fer que Atkins fugís de Barcelona i quedés a la finca Moscat i els seus dos fills, que s’havien convertit en els “protegits” del lord anglès. De fet, Atkins va moure molts fils perquè la família Moscat pogués marxar també a Anglaterra, fugint d’aquesta manera de la Guerra Civil.

Finalitzada la Guerra Civil, la família va tornar a Sant Andreu de la Barca, on va viure fins a l’any 1947, moment que Can Salvi es ven a Leandre Negre, un reconegut assessor financer que va arribar a ser president de la Reial Federació Espanyola d’Hoquei (1963-1969), entre altres càrrecs, i un important impulsor d’aquest esport a la ciutat.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Andreu de la Barca

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix