Abrera i Castelldefels ofereixen biblioteques a ubicacions amb més activitat a l'estiu

La iniciativa permet serveis d’extensió bibliotecària amb l’objectiu de promoure la lectura com a activitat de lleure i, enguany, hi haurà oferta específica a piscines, platges, parcs, places, jardins,  patis, mercats, estanys,  terrasses o concerts.

Un total de 64 municipis catalans tornen a tenir oferta de serveis de biblioteca a ubicacions amb activitat d’estiu: a les platges, piscines, places, jardins, estanys, terrasses, etc.  És el que es coneix com a biblioplatges, bibliopiscines, biblioestanys, biblioplaces, biblioterrasses o bibliojardins. Dos municipis del Baix Llobregat, Abrera i Castelldefels, que participaran en aquesta iniciativa Abrera i Castelldefels.

Biblioplatges

La iniciativa de les biblioplatges ofereix serveis d’extensió bibliotecària en què el principal objectiu és promoure la lectura com a activitat de lleure, no esperant que els lectors vagin als espais tradicionals de les biblioteques, sinó sortint a trobar-los allà on habitualment passen el seu temps d’oci o fan les principals activitats a l’estiu, per tal d’oferir-los els serveis bibliotecaris amb la màxima proximitat.

En aquestes petites biblioteques d’estiu es pot consultar un fons seleccionat per a totes les edats en què predominen els temes d’actualitat i la literatura d’imaginació: diaris, revistes, còmics, contes i novel·les, principalment. També es pot fer préstec, obtenir el carnet de la biblioteca i, en alguns casos, connectar-se a Internet. Per reforçar l’aliança entre lectura i lleure, s’hi organitzen conferències, jocs, concerts, recitals, lectures, presentacions i tot un ampli ventall de propostes culturals per a totes les edats.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
165

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix