Activitats a l'aire lliure recrearan el passat de Sant Boi de Llobregat

Durant els mesos de juny i juliol hi ha programat tres propostes amb el Museu de Sant Boi i el públic familiar com a protagonistes.

L’Ajuntament de Sant Boi i el Museu de Sant Boi han preparat conjuntament durant els mesos de juny i juliol un ampli ventall d'activitats de recreació històrica per al públic familiar. Les tres principals propostes són la festa romana 'Ludi Rubricati', prevista per a aquest cap de setmana (13 i 14 de juny), la Nit Medieval (27 de juny) i la Nit d'estiu al Museu (11 de juliol).

‘Ludi Rubricati’

La primera cita és ja tot un clàssic: els ‘Ludi Rubricati’ -foto- són una divertida festa que ens convida a recrear i recordar el passat romà de la ciutat en els escenaris conservats a través dels segles, com ara les Termes Romanes. Entre els atractius d'enguany hi ha un homenatge a la troballa del primer nom de dona romana de Sant Boi, la Primitiva; la recreació d'una boda romana (i d'un divorci); l'activitat d'un campament militar baiximperial i els seus legionaris; danses i balls de l'època i una àmplia oferta de tallers.

Nit Medieval

Dues setmanes més tard farem un salt en el temps d'uns quants segles per viure en un altre escenari històric, la Torre de Benviure, una Nit Medieval. L'espectacle estarà inspirat en els que amenitzaven les vetllades a les corts dels castells, amb música, dansa i malabars, i inclourà l'actuació d'una joglaressa. També hi ha visites guiades a la torre medieval i tallers sobre la vida quotidiana de l'època, en especial sobre la vestimenta.

Nit d’Estiu

La tercera gran cita és la Nit d'Estiu al Museu, que combinarà en una mateixa vetllada a l'aire lliure, a la terrassa del Museu de Sant Boi, activitats com un taller de piruletes modernistes, cinema 360º projectat en una cúpula, una conferència sobre la llum a càrrec de Marc Boada i un concert de jazz amb la Big Band de Sant Boi. L'eix temàtic serà el pas del segle XIX al XX, una època de crisi econòmica i social amb similituds amb l'actual. Aquella mateixa nit s'inaugurarà l'exposició "Sant Boi de Llobregat, 1875-1923", sobre aquella mateixa època de canvi d'un món rural en crisi a un món industrialitzat.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

La Festa Major de Sant Boi 2024 tindrà lloc del 17 al 20 de maig al municipi baixllobregatí

La Festa Major de Sant Boi 2024 escalfa els motors

El pregó anirà a càrrec de la il·lustradora santboiana Raquel Gu, mentre que en l'apartat de la cultura popular destaca la presentació d'un nou…
430

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix