Torrelles celebra el cap de setmana la 35a Festa de la Cirera

La voluntat del consistori és potenciar els productes locals i de proximitat i convertir la cirera en un element distintiu del municipi baixllobregatí.  

Aquest cap de setmana, 6 i 7 de juny, se celebrarà la Festa de la Cirera de Torrelles de Llobregat, que enguany arriba a la seva trenta-cinquena edició. Un esdeveniment anual on s’espera la presència d’unes 6.000 persones i vendre més de 5.000 quilos de cireres, una xifra que suposa, aproximadament, una desena part del total de la producció de cireres al municipi baixllobregatí.

En l’acte de presentació, l’alcalde en funcions, Ferran Puig, va assegurar que se sentia molt orgullós “que hi participi tot el poble així com de les entitats locals a més dels pagesos i productors de cirera, que fan la sentin com a seva”. A més va explicar que la Festa té futur i que la tasca del pròxim govern municipal serà “potenciar la pagesia i convertir la cirera en un element identificatiu del poble més enllà del seu terme municipal. Volem ser coneguts arreu”. A més, va destacar l’excel·lència dels productes que s’elaboren al municipi (cervesa artesana, Les Torretes, melmelades, ous, formatge, pa de Torrelles, etc).

Cartell polèmic

Puig també va donar la seva opinió sobre la polèmica que es va crear sobre el cartell de la Festa de la Cirera d’enguany i que el PSC va demanar la seva retirada. “Un jurat va valorar la seva qualitat artística i, a més, el consistori es va mantenir totalment al marge”, explica l’alcalde. “Vam parlar amb gent per demanar la seva opinió i tots van coincidir que l’obra els havia agradat. L’autor només va voler reflectir la passió i l’amor de la cirera amb el cos d’una dona”, sentència.

Novetats

L’edició d’enguany presenta dues novetats. Diumenge se celebrarà una Jornada Castellera amb els Maduixots de l’Alt Maresme, els Encantats de Begues i els Carallots de Sant Vicenç dels Horts. A més, tindrà lloc una Zona de Barraques, un espai on s’organitzaran un ampli ventalla d’activitats (tallers, esportives, trobada de puntaires, concursos, actuacions musicals, etc).

També cal destacar la instal·lació d’un Mercat de la Cirera on es podran comprar i tastar les varietats torrellenques produïdes pels pagesos locals (13 productors). A més, l’Ateneu Torrellenc acollirà una exposició de paneres amb cireres -es concediran els premis a la millor presentació i qualitat- així com una exposició de la gent gran, un de cartells i també fotogràfica sobre els ocells del municipi. D’altra banda, s’instal·larà la Fira d’Artesania i Productes Locals i se celebrarà la vuitena edició de la Ruta Gastronòmica, sense oblidar la Passejada pels Camps de Cireres.

Cal destacar que a la inauguració serà present Carme Forcadell, expresidenta de l’Assemblea Nacional de Catalunya (ANC).

Redacció / Foto: LPdB

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
168

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix