Sant Vicenç dels Horts, de nou capital mundial de la pastisseria

Sant Vicenç dels Horts, de nou capital mundial de la pastisseria

La vuitena edició de la Mostra Internacional se celebrarà el 25 i 26 de gener on participarà Jordi Roca, Christian Escribà i exitosos professionals de Mèxic i del Perú, entre altres

 

Sant Vicenç dels Horts torna a ser, aquest cap de setmana, la capital internacional de la pastisseria. La vuitena edició de la Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts aplega figures mundials del sector, al costat del nou talent i amb una aposta ferma pel suport i la projecció de la formació. Les demostracions en viu dels mestres pastissers, el lliurament dels guardons Fava de Cacau a les millors pastisseries de Catalunya i el Concurs d’Escoles de Pastisseria configuren el programa de la Mostra, que se celebra els dies 24, 25 i 26 de gener de 2025, organitzada per l’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts i amb la col·laboració de l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona (EPGB).

La Mostra Internacional de Pastisseria de Sant Vicenç dels Horts és el gran festival de la pastisseria a Catalunya. I així es posa de manifest en el seu ambiciós cartell, que de nou torna a combinar la presència de professionals catalans de reconegut prestigi i projecció internacional, amb autèntiques estrelles en altres mercats, com el mexicà i el peruà. L’espai de demostracions de la plaça de la Vila de Sant Vicenç dels Horts serà l’escenari on efectuaran les seves presentacions al gran públic.

Els integrants del cartell de la Mostra acumulen enguany una llarga llista de títols, distincions i reconeixements internacionals de primer nivell:

- Jordi Roca: Millor pastisser del món, Best Pastry Chef i Prix au Chef Pâtissier, 3 estrelles Michelin amb El Celler de Can Roca i una altra estrella amb el projecte Esperit Roca, entre d’altres guardons

- Christian Escribà: Millor pastisser d’Espanya i membre de la prestigiosa Académie Cuilinaire de France

- Jesús Escalera: Latin American Best Pastry Chef

- Irving Quiroz: Millor reboster mexicà i Conquilla d’or a Dubai

- Zara Alanya: Pastry Discovery Gem Award

- Toni Noguera: Millor torró artesà de crema cremada d’Espanya

- Marcos Díaz: Millor mestre artesà pastisser d’Espanya i Campió nacional de torró creatiu

- Juan Carlos López Guerrero: Medalla d’Or a la International Chocolate Awards i campió del Master Chef Bèlgica - Perú

- Ale Rivas: referent en gelateria artesanal i creativa

- Alba Ruiz: referent en la investigació científica en el sentit del gust i l’olfacte

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Vicenç dels Horts-Arxiu