La Fira de la Puríssima Estrena un Plató de TV i Busca un Impacte Rècord de 4 Milions d'Euros
La Fira de la Puríssima, un dels esdeveniments més arrelats de Catalunya, celebra la seva 79a edició els dies 6, 7 i 8 de desembre. L'esdeveniment s'ha consolidat com un pilar econòmic i social, amb l'objectiu d'assolir un impacte directe superior als 4 milions d'euros en l'economia local.
La Fira es prepara per rebre més de 200.000 visitants que recorreran els prop de 500 expositors que ompliran la ciutat. Aquest any, l'organització reforça la seva aposta pel producte de proximitat i el teixit local: 41 expositors són empreses i emprenedors de Sant Boi, i 45 entitats de la ciutat participaran activament, mostrant la riquesa associativa del municipi.
Dades que Avalen l'Èxit
Nota Mitjana: Els visitants van atorgar a l'edició passada una alta qualificació de 8,79.
Atracció Externa: El 54% dels assistents provenen d'altres municipis, principalment de l'àrea metropolitana de Barcelona.
Impacte Individual: La despesa mitjana per visitant se situa en 81,5 euros, xifra que puja a 91,2 euros en els visitants que vénen de fora, gran part d'aquesta despesa es concentra en l'oferta gastronòmica i el comerç local.

El Nou Plató de la Muntanyeta: 'Santboianament!'
La gran novetat de la 79a edició és la transformació de la carpa institucional del Parc de la Muntanyeta en un gran plató de televisió.
Sota el nom 'Santboianament!', l'espai oferirà més de quinze hores de programació en directe, amb entrevistes a fons a protagonistes de la cultura, l'esport i l'economia local, des d'una perspectiva de foment del talent propi i la creació de vincles comunitaris.
A més, es presenta la campanya 'La teva veïna', una iniciativa mòbil per promocionar el comerç de proximitat pels carrers de la Fira.
Gastronomia, Tallers i Fires Especials
11a Fira de la Cervesa Artesana: Amb la presència de 13 productors, organitzada per Bierboi.
5a Fira de Vins: Promoguda pel Col·lectiu Triavins, amb cellers de la comarca.
10a Mostra de Food Trucks: Amb una àmplia oferta culinària en quinze establiments i l'àrea complementària 'Sabors al carrer'.
La Carpa Fresca acollirà un programa de tallers de cuina en directe i activitats familiars, incloent 'El racó dels sentits' per als més petits i demostracions de cuina amb la Cooperativa Agrària Santboiana, on es podran degustar productes típics.

El cartell oficial, dissenyat per l'artista local Laura Orri, aporta la visió artística a un esdeveniment que marca, any rere any, l'inici del calendari festiu nadalenc al Baix Llobregat.
Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat










