La multinacional, del sector agroalimentari, compta amb una plantilla de 290 persones de trenta nacionalitats
Bunge, una empresa líder del sector agroalimentari, ha creat més de seixanta nous llocs de treball en l’últim any a les seves oficines de Sant Just Desvern en el marc del projecte de creixement continuat de la seu catalana com un dels principals hubs de la companyia a Europa. Per aquest projecte d’expansió l’empresa ha comptat amb el suport d’ACCIÓ, l’agència per a la competitivitat de l’empresa del Departament d’Empresa i Treball.
Ho va anunciar ahir dimecres el director Gerent de Bunge a Espanya, Rafael Olaso, i el conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, després de mantenir una reunió de treball a les instal·lacions de la companyia. A la trobada també hi ha assistit la tercera tinenta de l’alcalde de Sant Just Desvern, Gina Pol.
Bunge, una de les multinacionals més importants del sector agroalimentari a escala internacional, va obrir les oficines a Sant Just Desvern l’any 1992. Ara ja compta amb una superfície de 2.000m2 i una plantilla formada per 280 persones de més de 30 nacionalitats diferents. La majoria d’incorporacions han estat vinculades als projectes de la companyia en els àmbits de la sostenibilitat, la digitalització i la innovació, amb perfils especialitzats en la indústria 4.0, científics i professionals en l’àrea medi ambient o l’agricultura regenerativa, i al desenvolupament de negocis i finances, entre d’altres.
En el marc de la trobada d’aquest dimecres, el conseller d’Empresa i Treball va assegurar que projectes de creixement com aquest “posen de manifest que Catalunya s’ha consolidat com un dels entorns més dinàmics a Europa per captar tant projectes d’inversió industrial com hubs d’alt valor afegit”. “Amb una forta base industrial, Catalunya és una de les economies més obertes del nostre entorn i amb un ecosistema tecnològic i digital més desenvolupat”, va destacar. En aquest sentit, va afegir “la presència d’infraestructures científiques i tecnològiques capdavanteres, una gran capacitat per generar i atreure talent del món i una posició geogràfica estratègica.”
Bunge és líder mundial en el processament de llavors oleaginoses i productor i proveïdor líder d'olis, greixos i proteïnes especials d'origen vegetal. A l’estat espanyol, Bunge és un dels principals productors de farines proteiques per a l'alimentació animal i olis vegetals per a la indústria alimentària, així com un important distribuïdor nacional i internacional de grans, cereals i llavors oleaginoses.
L’equip de Sant Just Desvern dona suport a l’activitat de la companyia en diversos mercats europeus, asiàtics, del nord d’Àfrica i l’Orient Mitjà en àmbits com les operacions industrials i digitals, la gestió del talent o les relacions comercials. Amb el creixement experimentat en els darrers anys, les oficines catalanes es consoliden com un dels principals hubs de la companyia al món.
Per la seva banda, Rafael Olaso va indicar que “amb la renovació de les oficines a la nostra seu de Barcelona, el nostre equip pot gaudir d’un ambient més col·laboratiu, amb nous espais i millor tecnologia, que fomenta l’eficiència i la innovació.” Rafael ha afegit que “continuar invertint en les nostres instal·lacions és mostra del compromís de Bunge per seguir avançant en el desenvolupament dels nostres equips i negocis a la regió.”
Redacció / Fotos: Dep. Empresa i Treball