Bayer obre a Sant Joan Despí un ‘hub’ d’innovació, el primer a Espanya

Bayer obre a Sant Joan Despí un ‘hub’ d’innovació, el primer a Espanya

Aquest centre ubicat a Sant Joan Despí ocuparà més de 600 m2, s’ha invertit uns 700.000 euros i és un espai d'innovació en salut digital i en transformació agrícola

La multinacional alemanya Bayer ha obert a les seves oficines centrals a Espanya, situades a Sant Joan Despí, un 'hub' d'innovació, el primer que la companyia ha llançat a Espanya, denominat LifeHub Barcelona. Anabel León, responsable digital de l'àrea farmacèutica de Bayer a Espanya, ha assegurat que solament hi ha tres centres d'aquest tipus a Europa i que els altres dos són al Regne Unit i Lió (França).

FVszxiBXEAASmrI

Aquest centre, que ocuparà més de 600 m2 i en el qual l'empresa ha invertit uns 700.000 euros, està pensat per fomentar la innovació oberta i connectar Bayer amb “el sistema local d'innovació, però no solament amb empreses emergents, sinó també amb universitats i centres de recerca”, ha aclarit.

Bayer defineix aquest LifeHub com un espai d'innovació en salut digital i en transformació agrícola, i destaca que la ciutat de Barcelona és el cinquè 'hub' europeu d'empreses emergents, per darrere de París, Berlín, Estocolm i Ámsterdam.

FVxbUSGXoAErb3Y

León ha detallat que el projecte com a tal va tirar endavant a l'estiu passat, després d'una aliança signada amb The Collider, el programa d'innovació de la fundació Mobile World Capital Barcelona, i amb BCN Health Hub. No obstant això, des d'ara ja compta amb un espai físic que permetrà que empleats de Bayer puguin “cocrear” al costat de personal extern en alguns projectes.

El 'hub' es nodreix de personal principalment de Sant Joan Despí, encara que també d'altres parts d'Espanya, que treballaran per projectes. Així doncs, d'entrada no hi haurà personal de Bayer assignat com a tal al LifeHub, encara que “la idea és que en el futur sí que n'hi hagi.”

Així mateix, tampoc hi ha ara empreses emergents instal·lades en aquest espai de Bayer, encara que no es descarta que en algun futur es pugui cedir temporalment algun espai a algun actor extern si es treballa en algun projecte conjunt.

Projectes

En l'arrencada del LifeHub, Bayer es proposa treballar en tres projectes concrets: dos relacionats amb l'agricultura i un tercer amb l'àrea farmacèutica. “Es tracta de crear solucions capdavanteres en salut i en alimentació”, ha assegurat la responsable de Bayer, que ha aclarit que els projectes agrícoles es treballaran amb la Universitat Politècnica de Catalunya i que en el cas del farmacèutic encara no s'ha definit l'entitat amb la qual es col·laborarà.

bayer edificio

En el primer cas, l'objectiu seria avançar en diversos reptes relacionats amb l'àrea dels cultius mediterranis, mentre que el projecte farmacèutic està focalitzat en salut digital i teràpies digitals i busca abordar reptes com la humanització de la comunicació amb el pacient o bé en la detecció precoç de malalties, entre d'altres.

Bayer espera que tots dos projectes donin alguns fruits ja el 2023. A finals d'any, en el cas del projecte farmacèutic, i una mica abans en el relacionat amb l'agricultura.

L'activitat del LifeHub s'estructura en tres àrees concretes: l'impuls de la cultura de la innovació dins de l'organització, la connexió amb entitats de l'ecosistema local d'innovació i la promoció de l'emprenedoria a través de la identificació, suport i desenvolupament d'empreses emergents i emprenedors locals.

En un comunicat, el conseller delegat de Bayer a Espanya i Portugal, Bernardo Kanahuati, s'ha mostrat convençut que “la col·laboració és imprescindible per fer possible una innovació que marqui la diferència per a la societat” i ha afegit: “El treball conjunt amb l'ecosistema local és per tant fonamental per accelerar i concretar la nostra acció en àmbits essencials com la salut i l'alimentació.”

Redacció / Fotos: Bayer