L'Ajuntament exposarà els seus objectius en una cita que se celebra en el palau de Congressos de Barcelona des d’avui i fins al 16 de novembre.
L'Ajuntament de Viladecans coordinarà la xarxa "Innovació educativa per a la millora de l'èxit educatiu", un dels quatre eixos temàtics de la Red Española de Ciudades Educativa (RECE), l'organisme vinculat a l’Associació Internacional de Ciutats Educadores que aquesta setmana celebra la seva trobada anual al Palau de Congressos de Barcelona. La regidora d'Educació, Gisela Navarro, explicarà els objectius i les tasques que s'ha fixat la xarxa en una de les trobades territorials que acollirà el congrés el 14 de novembre.
La principal finalitat del grup de treball que coordina Viladecans és posar en contacte a municipis interessats en la innovació educativa per millorar l'èxit educatiu. L'objectiu de la xarxa és reflexionar sobre el rol que han de tenir les ciutats en matèria d'innovació educativa i promoure l'anàlisi i l'intercanvi d'experiències dels 16 municipis que la integren. A més, es crearà una guia digital interactiva per compartir aquestes reflexions i les diferents estratègies públiques locals que es porten a terme per fomentar la innovació educativa, que estarà a disposició de tota la comunitat educativa.
La xarxa de l’RECE funciona des del maig de 2014 i tindrà el seu moment àlgid al gener de 2015 amb una trobada que es farà a Viladecans per intercanviar experiències innovadores entre els municipis membres. El 14 de novembre, en el marc del XIII Congrés Internacional de Ciutats Educadores, les ciutats membres celebraran una de les assemblees previstes.
AWI.NET, projecte educatiu per a la inclusió digital
Viladecans exposarà al Congrés Internacional de Ciutats Educadores dues experiències formatives més vinculades a temes d'inclusió. Una d'elles és AWI.NET, un projecte en el qual joves voluntaris de la ciutat introdueixen a la gent gran del municipi en l'ús d'Internet.
Es tracta d'una iniciativa que està celebrant actualment la seva cinquena edició i en la qual ja han participat més de 100 "parelles digitals" de joves i avis o àvies. Aquesta experiència innovadora podrà escoltar-se en l'speaker's corner que es farà al congrés el 13 de novembre, a les 16.30 hores.
L'altra experiència és el Projecte Òrbita, que té per objectiu motivar a alumnes de secundària a seguir els seus estudis realitzant tasques formatives en entorns laborals. El projecte es podrà veure en un espai expositiu de la Diputació de Barcelona on es fan difusió de projectes educatius d'inclusió.
Redacció / Foto: Ajuntament de Viladecans