S’organitzaran activitats complementàries com ara tallers, performances o sessions de dinamització prèvies i posteriors als espectacles
El Festival Zero programa, del 24 de febrer al 29 de març, quatre espectacles innovadors que busquen captar nous públics al territori, amb funcions a cinc municipis: Sant Andreu de la Barca Teatre Núria Espert), Sant Joan Despí (Teatre Mercè Rodoreda), Llinars del Vallès, Tordera i Barberà del Vallès. Està impulsat per l'associació Teatres en Xarxa amb el suport de la Diputació de Barcelona.
Durant la seva intervenció, el diputat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Joan Carles Garcia Cañizares destaca que “la característica a ressaltar del Festival Zero és que porta les arts escèniques i la cultura arreu del territori”. “Cal crear nous públics i facilitar l'accés de la ciutadania a la cultura i, d'altra banda, cal que els nostres teatres puguin tenir una programació estable, gràcies al treball en xarxa i a l'economia d'escala”, ha dit també. I ha afegit que “ens pertoca com a administració programar propostes escèniques singulars com aquestes”. També ha assenyalat que aquesta 6a edició mostra com el festival s'ha consolidat, malgrat els anys de pandèmia.
Teatre Mercè Rodoreda de Sant Joan Despí
• Dissabte 25 de març, 20 h: "La metamorfosis de Gregor"
• Diumenge 26 de març. 20 h: "Iaia"
Teatre Núria Espert de Sant Andreu de la Barca
• Divendres 17 de març, 20.30 i 21.15 h: "Paraules que trenquen ossos"
• Dissabte 18 de març, 18 h: "La metamorfosis de Gregor"
• Dissabte 18 de març, 20 h: "Iaia"
"La metamorfosis de Gregor" és l'espectacle de El Aedo Teatro, interpretat per Diego Olivares, que convida a reflexionar sobre la dependència dels joves de les xarxes socials. Amb una posada en escena basada en l'estètica dels videojocs i els mons virtuals, el muntatge explica la història d'un jove de 16 anys que fuig de l'assetjament dels companys de classe reclòs a la seva habitació. Des de la seva solitud, en Gregor decideix posar la seva vida en mans dels seus seguidors a les xarxes que hauran de decidir quina música ha d'escoltar, amb quina roba s'ha de vestir o si ha d'anar a classe o no.
"Paraules que trenquen ossos", de la Cia. Pagans, és un espectacle escrit i dirigit per Núria Clemares, qui també l'interpreta juntament amb Mònica Mar, i que ha rebut el Premi de la Crítica a Millor espectacle de carrer. El muntatge proposa que l'espectador utilitzi el telèfon mòbil per connectar amb l'entorn i les històries ancestrals.
"Iaia" és un obra de teatre documental i multidisciplinar de la companyia Mambo Project, que convida l'espectador a connectar amb les mares dels seus pares per reconstruir i reviure els records personals.
Implicació i participació
Amb la voluntat de fomentar la implicació i participació dels espectadors en el festival i fer especial incidència en la creació de públic, en paral·lel a les funcions, cada espai escènic organitza activitats complementàries com ara tallers, performances o sessions de dinamització prèvies i posteriors als espectacles.
Redacció / Foto: Arxiu