Sant Feliu de Llobregat mostrarà els antics oficis artesans

Sant Feliu de Llobregat mostrarà els antics oficis artesans

Del 18 al 29 de setembre se celebrarà la quarta edició de la Setmana del Patrimoni

 

Sant Feliu de Llobregat celebrarà del 18 al 29 de setembre la IV Setmana del Patrimoni, que enguany proposa fer un viatge al passat per descobrir els oficis artesans. A través de taules rodones, exposicions, conferències i itineraris guiats es proposa conèixer com han evolucionat ocupacions avui desaparegudes com les de ferrer, terrissaire, carreter, sastre o granger, entre d'altres.

Tornar al segle XVIII

Una oportunitat excel·lent per fer-se una idea de com era el Sant Feliu obrer des de finals del segle XVIII, i assabentar-se, per exemple, que al municipi hi havia una gran varietat d'artesans de l'argila i el torn que fabricaven estris de la llar o testos manualment. També es podrà conèixer la història de l'escorxador municipal, on el bestiar es marcava amb un tampó de tinta vermella que duia dibuixat l'escut de la ciutat abans de verificar el seu bon estat de salut per ser sacrificat. Els camps de conreu que fins ben entrat el segle XX van ser el motor econòmic de la ciutat, també tindran protagonisme a la Setmana, i seran l'excusa per explicar les feines dels pagesos i l'activitat del Sindicat Agrícola.

1200px Escorxador P1100970

En la quarta edició de l'esdeveniment, a més de les propostes obertes a tothom (totes gratuïtes, excepte la caminada popular), hi ha també una sèrie d'activitats adreçades específicament a les escoles. Així, els centres educatius tenen la possibilitat de participar en visites guiades a una mostra d'eines manuals del camp, o a visitar les restes arqueològiques de la Penya del Moro. Alhora, els alumnes del Col·legi Mare de Déu de la Mercè ofereixen una ruta teatralitzada sobre l'ofici dels constructors i arquitectes de Sant Feliu.

Entre les activitats de la Setmana, repeteix l'exposició 'Finestres al passat de Sant Feliu', una mostra que es podrà veure en diferents carrers del municipi, i que consisteix en plafons informatius amb informació detallada sobre els oficis artesans que van forjar el caràcter de la ciutat.

Presentació

En el marc de la Setmana es presentarà un llibre que repassa la història de l'empresa de transport Soler i Sauret en el període de 1925 a 1990. La companyia d'autobusos, ubicada a Sant Feliu, ha evolucionat en paral·lel als canvis de la ciutat. Durant la Setmana també es podrà veure una exposició sobre la trajectòria de Soler i Sauret a la sala d'exposicions del Palau Falguera.

 

Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu