Sant Feliu de Llobregat acull el lliurament dels quarts Premis Edurecerca

Sant Feliu de Llobregat acull el lliurament dels quarts Premis Edurecerca

En l'edició d'aquest 2016 es van atorgar dotze premis corresponents a les diferents modalitats o categories.

La Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat va ser l’escenari de l'acte de lliurament de la quarta edició dels Premis Edurecerca del Baix Llobregat. Els guardons, convocats pels Serveis Territorials d'Ensenyament juntament amb la col·laboració de representants del teixit associatiu i empresarial de la comarca, pretenen reconèixer els treballs dels alumnes que cursen estudis de batxillerat. En l'edició d'aquest 2016 es van atorgar 12 premis corresponents a les diferents modalitats o categories dels guardons.

Els guardonats

El Consell Esportiu del Baix Llobregat, representat per Salvador Valls,  president del Consell Esportiu del Baix Llobregat, la secretària tècnica, Paula Blesa, i la tècnica Sara Mejías García, va reconèixer la tasca de la Laura Aniento, l'Anna Segura i el David Sicília de l'Institut El Cairat d'Esparreguera. El seu treball, "Les emocions a l'escalada esportiva" , treballava les emocions i els impulsos que porten als esportistes a practicar aquesta disciplina.

El premi UPC, de la mà del delegat del rector al campus del Baix Llobregat, José Manuel Yúfera, va ser lliurat al  treball guanyador d’Ian Langa, Carles Solé i Roger Solé, del centre Salesians de Sant Vicenç dels Horts, per “Aerodinàmica eòlica" . 

Seguidament Alfons Icart, director general de la Fundació Orienta, va lliurar el premi a l'Aina Cloet, de l'institut Severo Ochoa d'Esplugues de Llobregat, amb "Qué ver cuando no ves". Un treball sobre la igualtat d'oportunitats en una societat que no pensa en les persones invidents.

Va tancar el primer bloc, la Fundació Marianao i el Grup GRODE (UAB). El premi va ser lliurat per la Maria Jesús Comellas, gestora del gup GRODE. El treball premiat va ser "La pervivència de la rialla: Plaute i la Sitcom" de la Júlia Palomar (institut Francesc Macià de Cornellà de Llobregat).

El segon bloc de lliuraments de premis es va iniciar amb la intervenció del Sr. Jordi Gil, conseller d'educació del Consell Comarcal, destacant la importància d'aquests premis que ajuden a valorar i estimar el patrimoni del Baix Llobregat.

Els premis del segon bloc van ser per la Maria Martí,  de l'institut Joaquim Blume d'Esplugues de Llobregat, i el seu treball "Llegeix-me el dolor" amb la creació d'uns contes contextualitzant la realitat de les dones afganeses. 

En la modalitat Parc Agrari, el treball guanyador va ser Guillem Susino, de l'institut Josep Lluís Sert de Castelldefels, amb el treball "La création d'un jadin potager", estudiant el fenomen dels horts urbans i la creació d'una  guia i proposta adreçada als joves.

La modalitat Consorci de Turisme va premiar el treball del Miguel Long, de l'institut Jaume Salvador i Pedrol, "Aplicació per a Android amb Java i Android Studio: SJDWALK, Sant Joan Despí en un clic". Vicky Castellano, consellera de les Dones i la Gent Gran, i Jesús Blanco, conseller de Medi Ambient van lliurar aquests premis de les entitats del Consell Comarcal.

Per últim, va tancar el bloc el treball d'Elena García, de l'institut la Mallola d'Esplugues de Llobregat, en la modalitat Arxiu Comarcal amb el treball de recerca  "El llarg camí cap a l'exili" . El representant de l'Arxiu Comarcal, Lluís Montfort, va destacar el valor que representa per l'arxiu una recerca inèdita amb fonts directes sobre  la vida a l’exili i a Esplugues de Llobregat de tota la família de Rafael Sebastià Irla, exalcalde republicà d’Esplugues de Llobregat.

Va obrir el tercer bloc la intervenció del director dels Serveis Territorials al Baix Llobregat, Josep Maria Pérez, destacant el treball de recerca com una assignatura cabdal en el camí de l'aprenentatge dels alumnes. El Premi Innobaix va ser pels alumnes Sílvia Olivares i Roger Ordoño, del Salesians de Sant Vicenç, amb la seva recerca "Aprendre a emprendre"  i va ser atorgat pel president d'Innobaix Lluís Bahamonde i per la directora general Anna Hernández.

L' Érika Fernández, de l'institut El Calamot de Gavà, amb el seu "Estudi biològic de la plana deltaica del delta del Llobregat"", va rebre el premi de la mà de la Conxita Sánchez, presidenta del Centre d'Estudis del Baix Llobregat i de l'Àngels Massip i el Jordi Morera, vocals de la Junta del CECBLL del Baix Llobregat.

Rubén González; professor de secundària, va atorgar el premi Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat a Paula Mula, del centre Virolai de Molins de Rei, per la seva investigació "El poder. L’ombra de la conducta social".

El darrer premi va ser lliurat per Elena Boadas i Blanca Bassas del CRAM (Fundació per la conservació i recuperació d'animals marins) a Sara Montalbán, de l'institut Joanot Martorell d'Esplugues de Llobregat, amb el seu treball "Tortugues marines: tresors en perill d'extinció".


Redacció / Fotos: Aj. Sant Feliu de Llobregat