S’estrena 'El Retaule de Sant Llorenç', una experiència única a Sant Feliu

S’estrena 'El Retaule de Sant Llorenç', una experiència única a Sant Feliu

Neix amb l'objectiu d'explicar i donar a conèixer l'advocació del sant patró, no només a la Catedral-Parròquia, sinó també a la vida de la ciutat

La plaça de la Vila de Sant Feliu de Llobregat es convertirà, aquest dissabte 5 d’octubre a les 20:30 hores, en l'escenari d'un esdeveniment cultural sense precedents: la posada en escena del ‘Retaule de Sant Llorenç’, una obra que entrellaça història, fe, cultura i solidaritat. Aquesta estrena marca una fita a la vida cultural i espiritual del municipi baixllobregatí. L’entitat Calaix de Sastre hi participa de ple: Joan Lorenzo Carcasó, secretari de l'entitat, n'és coautor i l'entitat coordina la figuració i deixa elements d'escenografia. 

afe82e76 a299 161c aca0 1ff48e54e805

‘El Retaule de Sant Llorenç’ neix amb l'objectiu d'explicar i donar a conèixer l'advocació del sant patró, no només a la Catedral-Parròquia, sinó també a la vida de la ciutat. Aquesta posada en escena permetrà entendre la història de Sant Llorenç i la seva estreta vinculació amb Sant Feliu de Llobregat, especialment amb la Festa Major, una de les celebracions més significatives de la nostra tradició popular. A través d'aquest retaule, es coneixerà com a Sant Llorenç ha estat una part fonamental del teixit cultural i associatiu de la comunitat. La idea original d'aquest projecte va ser concebuda fa anys per Joan Torras i Viver, que, inspirat per l'acte sacramental del Jedermann a les escales de la Catedral de Salzburg, va veure la necessitat d'una representació que reflectís la nostra història i els valors que defineixen el municipi: solidaritat, esperança, i amor al proïsme. Setze anys després, i en el marc de la celebració dels 500 anys de la  Catedral-Parròquia de Sant Lorenç, el Retaule de Sant Llorenç es materialitza. Aquest moment coincideix, a més, amb una rehabilitació important de la Catedral, una obra encara en procés, però que ja permet posar veu, música i vida a la nostra història.

Redacció / Fotos: Calaix de Sastre-Google Maps