
Pallejà té més d’un centenar d’elements inventariats
La Diputació de Barcelona ha lliurat un Mapa de Patrimoni Cultural on destaquen masies, barraques de vinya, forns de calç, el castell de Pallejà i els seus jaciments arqueològics
La Diputació de Barcelona ha lliurat a l’Ajuntament de Pallejà el Mapa de Patrimoni Cultural del seu municipi que ha elaborat l'Oficina de Patrimoni Cultural de l'Àrea de Cultura amb la col·laboració voluntària d'institucions i persones de la població baixllobregatina.
El Mapa de Patrimoni Cultural de Pallejà consta d’un total de 137 elements on destaquen els elements de patrimoni immoble, especialment els edificis, amb fitxes de masies (d'època baix medieval, amb trets d'època moderna, principalment dels segles XVI i XVII), les barraques de vinya i els forns de calç. En aquesta categoria sobresurt el castell de Pallejà (XVI-XVII), declarat Be Cultural d'Interès Nacional (BCIN).
Entre els elements arquitectònics s'hi recullen rellotges de sol, fonts i pintures de la capella del castell de Pallejà, restaurades l'any 2002, i també catalogades com a BCIN del municipi. Cal posar en relleu els jaciments arqueològics, com, per exemple, la Pedrera del Turó Roig, les coves de can Montmany i els sepulcres neolítics de fossa de Quatre Camins.
Redacció / Fotos: Diputació de Barcelona