Més de 2.200 alumnes santjoanencs participen en la Setmana de la Ciència

Més de 2.200 alumnes santjoanencs participen en la Setmana de la Ciència

Durant els propers dies els participants dels diferents cicles educatius prendran part en activitats com una visita al planetari, una gimcana de matemàtiques o xerrades

L'Ajuntament de Sant Joan Despí i els centres educatius tornen a fer, del 14 al 18 de novembre,  una nova edició de la Setmana de la Ciència, amb l'objectiu de descobrir la ciència alhora que allunyar-nos dels estereotips que l'enfoquen com una matèria avorrida i complicada. Aquesta setmana també vol potenciar la vocació científica i difondre la tasca que desenvolupen els centres educatius per posar sobre la taula com n'és d'important descobrir la ciència. Està previst que aquesta setmana participin 2.230 alumnes en les diferents activitats que s'han programat. 

Així, les activitats han començat avui amb l'espectacle Clowntifics, la ciència más payasa que, de manera divertida i a través de l'humor, ha proposat a l'alumnat participar en experiments senzills en un teatre Mercè Rodoreda pel qual avui passaran 673 alumnes. Avui, també han començat a desfilar  els primers alumnes que visitaran un planetari (fins al dimecres) que s'ha instal·lat a l'Àrea de Serveis a la Persona. Està previst que 536 alumnes de P5, primer i segon d'infantil passin aquesta instal·lació. 

Activitats

En l'àmbit educatiu, a més d'una gimcana de matemàtiques que es farà el dijous 17 de novembre (de 9 a 12 h, poliesportiu del Mig) i que comptarà amb la participació de gairebé 300 alumnes de sisè de primària i primer de l'ESO, un any més hem de destacar la feina i implicació del físic santjoanenc Hèctor Garcia, que treballa en un dels centres de referència mundial d'energia nuclear, el CERN (organització europea per a la investigació nuclear). Garcia col·laborarà en xerrades amb els estudiants i també en una oberta a la població (17 de novembre, 19 hores, Sala Aloma del CC Mercè Rodoreda) on estarà acompanyat de l'investigador Sergio Soria Nieto, de la Universitat de Barcelona, que parlarà del projecte Gaia, en el qual hi treballa i que recentment ha publicat el mapa més detallat de les estrelles de la Via Làctia. Gaia i l'univers invisible és el títol de la xerrada. 

Redacció / Foto: Arxiu