"He fet un homenatge a les dones que hi ha hagut i hi haurà, que ens han obert camí", explica l’escriptora sobre la novel·la premiada “Tota una vida per recordar”
L’escriptora Núria Pradas ha guanyat el 40è Premi Ramon Llull amb la novel·la “Tota una vida per recordar”. L’obra de la sesrovirenca veurà la llum a principis de març en català i castellà, i més endavant, en italià i portuguès. El guardó l’atorga l’editorial Planeta i és, juntament amb el Sant Jordi, el més ben dotat de les lletres en català, amb 60.000 euros.
"Tota una vida per recordar" és la història d'una dona que als anys 30 del segle passat va decidir deixar Nova York per traslladar-se a Los Angeles i provar sort en el camp de l'animació, on els estudis Disney començaven a despuntar. Un món que tot just naixia i on els homes eren majoria. La vida de la protagonista està basada en la de dues animadores: Mary Blair i Retta Scott, les artistes femenines més reconegudes de Disney. "He fet un homenatge a les dones que hi ha hagut i hi haurà, que ens han obert camí", ha ressaltat.
Radiografia
Pradas, nascuda al Poble Nou i establerta a Sant Esteve Sesrovires des de fa anys, compta amb una dilatada trajectòria literària iniciada l’any 1995 en l’àmbit infantil i juvenil, amb més d’una seixantena de títols publicats. L’any 2012 va ser reconeguda amb el premi Carlemany per l’obra Sota el mateix cel.
El 2014 publica la primera novel·la “La noia de la biblioteca” i des de llavors han vist la llum quatre obres, entre elles, l’exitosa “Somnis a mida” traduïda a més d’una dotzena de llengües, o la darrera “L’Aroma del temps”. Per aquesta extensa i reconeguda, Núria Pradas va ser guardonada amb el Premi Sesrovirenc de l’Any 2017.
Redacció / Fotos: Arxiu