Es lliuren a Sant Feliu de Llobregat els Premis Edurecerca

Es lliuren a Sant Feliu de Llobregat els Premis Edurecerca

L’acte, promogut pels Serveis Territorials d’Ensenyament del Baix Llobregat juntament amb diferents entitats, va voler reconèixer la tasca d’investigació que es dur a terme als instituts de secundària de tot el territori

L’Auditori del Palau Falguera de Sant Feliu de Llobregat va acollir la cinquena edició dels Premis Edurecerca. Aquests premis, promoguts pels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament juntament amb diferents entitats col·laboradores, van voler reconèixer la tasca d'investigació que es porta a terme als instituts de secundària de tot el territori.

Les entitats impulsores del Premi Edurecerca convoquen cadascuna un premi relacionat amb el seu àmbit d'influència. Així, els premis d'aquest 2017 han estat promoguts pel Consell de Dones, el Consell Esportiu del Baix Llobregat, el Consorci de Turisme, el Centre d'Estudis Comarcals, la Fundació Orienta, Innobaix, el Parc Agrari i la Universitat Politècnica de Catalunya, l'Arxiu Comarcal del Baix Llobregat, la Fundació per a la Conservació i Recuperació d'Animals Marins (CRAM) i l'Ajuntament de Sant Feliu com a capital de la comarca.

A l’acte institucional  van participar Jordi San José, alcalde de Sant Feliu de Llobregat, Núria Vallduriola, Directora dels Serveis Territorials al Baix Llobregat del Departament d’Ensenyament, Rafael Homet, Diputat delegat d’Educació de la Diputació de Barcelona i Josep Perpinyà, President del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Els guardons

Luis Basament, president d'Innobaix, va reconèixer la tasca d’Andreu Grané,  de l’Ateneu Instructiu de Sant Joan Despí. El treball “Es pot minimitzar l’impacte ambiental dels plàstics?”“, dirigit per la Rosalia Et Batlle, tractava un dels impactes més preocupants dels nostres temps aportant una possible solució al problema.

2

El premi de la modalitat Grup de Periodistes Ramon Barnils, de la mà de la seva vicepresidenta, Elisabet Borreda, va ser lliurat al treball “Accident nuclear a Palomares”  de l’autora Nerea Pérez, treball tutoritzat per Maria Jesús Feijóo de l’Institut Joan Oró de Martorell amb un rigorós treball de periodisme d’investigació.

Elena Boadas, directora de l'Àrea d’Educació i formació Fundació CRAM i Marta Coca, educadora de la Fundació van lliurar el premi de la seva modalitat a l’Andrea Monreal de l’Institut Camps Blancs de Sant Boi de Llobregat amb "Etologia i sensibilització sobre la contaminació marina costanera".  Un treball dirigit per la Marta Mir amb una part pràctica que es materialitzà en una campanya de sensibilització adreçada als més petits.

El treball “Dansa: El llenguatge universal. Dansa contemporània com a eina d’expressió”  de Berta Admetlla i la seva tutora, Olga Redon, de l’Institut Olorda de Sant Feliu de Llobregat van rebre el guardó de la mà de la directora de l’aula de Música i Teatre, Lourdes Borrell.

3 premi

Laura Dinarès, de l'Institut Creu de Saba d’Olesa de Montserrat  i el seu treball "De la lucha de clases a la lucha de géneros. Trincheras cotidianas contra el patriarcado"  dirigit per Ismael Mengual, va ser guardonat en la modalitat Consell de Dones.

En la modalitat Parc Agrari el treball guanyador va ser el de la Sandra Rasero i el seu tutor l’Albert Montori, de l’Institut Salvador Dalí d’El Prat de Llobregat, amb el treball "Efectes del pH i la salinitat en el creixement de la carxofa",  estudiant com afecten aquestes variables ambientals a un dels cultius més preuats del Baix.

D’altra banda, en la modalitat de Consell Esportiu del Baix Llobregat va premiar el treball de Jordi Sancho i el seu tutor Jesús Ariño amb el seu treball “Aturant el pas del temps. L'activitat física a la tercera edat” de l’Institut Joaquim Blume d’Esplugues de Llobregat

A més, el treball del Raúl Arroyo i Lídia Jiménez  de l'Institut Frederic Mompou de Sant Vicenç dels Horts, amb "Elaboració d’un spot publicitari"  van ser guardonats en la modalitat Consorci de Turisme.

El premi de l’Arxiu Comarcal del Baix Llobregat va ser per Marina Moreno pel seu treball “365 dies de silenci. El "Año de la Victoria" a Olesa de Montserrat i Martorell” de l’Institut Voltrera d’Abrera, dirigit per Josep Campanales. 

El Premi Universitat Politècnica de Catalunya (Campus del Baix Llobregat) va ser per Paula Vello amb un treball tutoritzat per Anabel Ruiz de l’Institut Francesc Macià de Cornellà de Llobregat amb la seva recerca "Els drons al servei de la ciutat".

Carla López, de l'institut Mediterrània  de Castelldefels, i la seva tutora Rosa Carbó  amb el seu  treball "El patrimoni arquitectònic de Castelldefels: Memòria identitat d'una ciutat", van rebre el premi de la mà d’Àngels Massip, membre de la Junta del Centre d’Estudis Comarcals i presidenta del jurat.

El darrer premi va ser per Judith Rodríguez, de l'Institut  Gabriela Mistral de Sant Vicenç dels Horts acompanyada de la seva tutora Meritxell García amb el seu treball "El viatge de la meva vida"; un treball d’esforç i superació personal.

4

La Directora dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Baix Llobregat, Núria Vallduriola, va tancar l’acte i va reconèixer l’excel·lent tasca educativa i investigadora que es porta a terme a les aules i que any rere any es reflecteix amb la qualitat i quantitat dels treballs premiats.

Redacció / Fotos: Serveis Territorials d'Ensenyament Baix Llobregat