Deu anys de la Cripta de la Colònia Güell com a Patrimoni Mundial de la UNESCO

Deu anys de la Cripta de la Colònia Güell com a Patrimoni Mundial de la UNESCO

L’Associació La Colònia Modernista de la Colònia Güell van donar vida a Antoni Gaudí, Eusebi Güell i la seva dona Isabel López, i Dolors Giralt, vídua de Vicens per a commemorar l’efemèride.

El passat 15 de juliol va ser una data molt especial per a la Cripta de la Colònia Güell, ja que va complir el desè aniversari de la inscripció a la Llista del Patrimoni Mundial de la UNESCO. L’any 2005 la UNESCO va ampliar la relació de les obres d’Antoni Gaudí a la Llista del Patrimoni Mundial que havia fet el 1984. La UNESCO reconeix l’edifici inscrit –a més d’altres com la Casa Batlló, la Casa Vicens, el Palau Güell, el Parc Güell, la Sagrada Família i la Pedrera- el seu valor excepcional i universal, la qual cosa comporta el compromís de conservar i difondre aquests valors com a patrimoni de tota la humanitat.

Teatralització al Passeig de Gràcia

Els membres de l’Associació La Colònia Modernista de la Colònia Güell van donar vida a Antoni Gaudí, Eusebi Güell i la seva dona Isabel López, i Dolors Giralt, vídua de Vicens. Tot fent una passejada pel Passeig de Gràcia des de la cruïlla de la Pedrera fins a la Casa Batlló s’escenificant la rebuda per part de la família Batlló i la trobada amb el cardenal Casañas davant de l’entrada de la casa. L’experiència i la recreació porta al públic fins al 1907, on es situa l’acció. Una escenificació que continua a l’interior de la Casa Batlló, en concret a la sala Jujol de la casa, i que a partir dels personatges situa el procés de construcció i la filosofia de l’arquitecte Gaudi.

Un cop finalitzada l’escenificació  Gary Gautier, Director General de la Casa Batlló, Mercedes Mora,  Directora Executiva de Casa Vicens, Joan Pluma, Daniel Giralt-Miracle, expert en l'obra de Gaudí i Gerard Segú, representant de la Junta de Govern del Consorci de la Colònia Güell i alcalde de Santa Coloma de Cervelló, van prendre la paraula per felicitar el desè aniversari. Gerard Segú va destacar l’enorme esforç i treball que en el seu moment va suposar arribar a aquest reconeixement i va puntualitzar que el seu municipi, Santa Coloma de Cervelló, és molt conscient de l’immens tresor que tenen dipositat amb la Cripta de la Colònia Güell.

Posteriorment, la comitiva es va traslladar en autocar fins a la Cripta de la Colònia Güell on es va cloure la celebració amb un concert a la Cripta de la Colònia Güell, a càrrec de l’Orquestra de Cambra A Quatre Cordes que interpretà un programa de música de diverses èpoques, amb un bloc especial de música modernista. 

Redacció / Foto: Consell Comarcal del Baix Llobregat