Un nou festival de cinema que posa l'accent en els drets humans
El pròxim 8 d'abril s'inaugurarà als Cinemes Girona de Barcelona la primera edició d'IMPACTE! Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya. Un nou espai que neix de la mà de l'Associació Impacte. Cinema i Drets humans amb la voluntat d'impactar a través del cinema i generar un debat ric entorn dels drets humans i la justícia global.
Aquesta primera edició serà híbrida. Del 8 a l'11 d'abril les projeccions tindran lloc de manera presencial a quatre ciutats catalanes: Barcelona (Cinemes Girona), Sant Feliu de Llobregat (CineBaix), Girona (Truffaut) i Lleida (ScreenBox). Aquests primers quatre dies de festival comptaran amb la projecció de deu curtmetratges i deu llargmetratges i diversos debats i cinefòrums amb experts i membres dels equips de les pel·lícules.
A partir del 12 d'abril i fins al dia 25, IMPACTE! traslladarà la seva programació a Filmin i al web propi del festival, on es podrà gaudir d'una programació ampliada des de casa.
Compromís, empatia i mirada crítica
IMPACTE! aposta per temàtiques clau en un moment en què cal revisar els desequilibris del món, travessats i accelerats per la pandèmia de la COVID-19, posant de manifest les injustícies i abordant solucions a través del debat, l'empatia, la mirada crítica i el compromís. D'aquesta manera, els films d'aquesta primera edició tractaran temes tan urgents i actuals com la migració, el refugi i l'acollida; la pobresa i el dret a una vida digna; l'empoderament femení i les violències vers les dones; els crims d'Estat i la transsexualitat.
Gran part de les pel·lícules que es mostraran al festival IMPACTE! són estrenes a Catalunya i de recent producció com els llargmetratges Tota la programació, horaris i preus: www.impactefilmfest.cat IMPACTE!, el Festival de Cinema i Drets Humans de Catalunya, que compta amb la col·laboració d'Amnistia Internacional, tindrà com a media partners Televisió de Catalunya, Catalunya Ràdio i el diari ARA i suma el suport de la Fundació PuntCat.
Redacció / Foto-Vídeo: Arxiu