El Museu de Gavà acull l’exposició “La fi és el principi” on es poden veure més de 300 objectes de dinou museus catalans.
Aquesta setmana es va inaugurar al Museu de Gavà l’exposició “La fi és el principi”, que es podrà visitar fins el pròxim 5 d’octubre. Es tracta d’una mostra itinerant que presenta per primera vegada una síntesi de les pràctiques funeràries a la prehistòria a Catalunya. El Museu de Gavà ha produït aquesta exposició que mostra més de 300 objectes de dinou museus catalans com ara el Museu de La Garrotxa, el Museu Comarcal de l’Urgell o el Museu de La Noguera. La mostra incorpora informació i objectes de troballes singulars recents, com les restes de la Sagrera a Barcelona, els enterraments de can Sadurní a Begues, les novetats de les necròpolis del Vallès i del Penedès, els sepulcres en mina de Gavà, el sepulcre megalític de Seró a la Noguera, la Cova de Montanisell, i moltes altres. Alguns d’aquests objectes són excepcionals i no estan exposats habitualment.
L’exposició ha estat comissionada per Josep Bosch i Mònica Borrell des del Museu de Gavà. Bosch destaca que les dues idees principals que es vol transmetre són “que les pràctiques funeràries a la prehistòria han estat diverses però sempre hi ha hagut una cura pels morts, i d’altra banda que el mort del viu i el món dels morts estan permanentment connectats, una cosa que veiem per exemple en les relacions que hi ha entre les pràctiques funeràries i els espais productius o entre les pràctiques funeràries i les creences i la religió, però també en els moviments de població, l’organització social o l’apropiació del territori.
Redacció / Foto: Arxiu