Eviten el trasllat de la ruca maltractada a la Fundació Miranda

Imprimeix

El destí de ‘Noguera’ serà una hípica de l’Alta Empordà davant l’oposició de la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals (FAADA)

L’Ajuntament de Corbera de Llobregat va prendre la decisió de buscar el millor destí possible per la ruca maltractada pel seu propietari, optant per la seu al Garraf de la Fundació Miranda, segons informa la Fundació per a l’Assessorament i Acció en Defensa dels Animals. “‘Noguera’ viuria en llibertat amb un ramat de ruquets”, indica. Així, des de FAADA es pensava col·laborar amb l’entitat en el marc del projecte Nayati, oferint suport econòmic que ajudaria a costejar les diferents despeses (l'Ajuntament només es faria càrrec del trasllat de l'animal i de sis bales petites de fenc).

2520239859554581139

FAADA ha mostrat la seva sorpresa quan, des de l'oficina comarcal del Baix Llobregat, segons explica, es va començar a qüestionar el trasllat de ‘Noguera’ a les pastures del Garraf, i, successivament, l'oficina del Berguedà va denegar el permís per al trasllat, al·legant que la capacitat de la fundació estava plena, segons explica. “Des de Fundació Miranda ens asseguren que això no és cert i que encara poden acollir dos èquids en la seva explotació”, afirma FAADA.

A causa d'aquesta decisió, el consistori baixllobregatí va optar per portar a la ruca a una hípica de l'Alt Empordà, “impedint així el seu dret a viure en semillibertat sense intentar buscar un altre refugi, i sense que des de FAADA tinguem temps de poder reconduir els tràmits amb el DAAC.”

Captura de pantalla 2023 11 07 a las 10.26.57

FAADA ha intentat contactar amb l'Ajuntament ahir, però no va rebre resposta -al tancament de la present notícia-. “És per això que els instem a detenir el trasllat de la ruca a una hípica. No entenem tantes presses atès que ens consta que l'animal està sent ben atès des de l'Ajuntament. A més, en aquests moments, hi ha una segona possibilitat que ‘Noguera’ pugui ser rebuda per la protectora de cavalls ADE, opció que ja ha estat traslladada al regidor de benestar social”, argumenten.

I volen aclarir que en cap moment “se'ns ha notificat quina hípica es tracta i, per tant, desconeixem com mantenen els animals. Però les entitats creiem que el destí d'un animal maltractat hauria de ser un santuari o refugi on es garanteixi al màxim el seu benestar, i pugui viure en ramat i en llibertat.”

Redacció / Fotos: Mossos d’Esquadra