Denunciat un home per arrossegar una ruca amb el seu vehicle a Corbera

La ràpida acció dels testimonis, conjuntament amb les gestions realitzades per la Policia Local de Corbera de Llobregat i la URMA de Mossos d’Esquadra, van permetre la identificació del presumpte autor dels fets

Els Mossos d’Esquadra de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) de la Regió Policial Metropolitana Sud, conjuntament amb la Policia Local de Corbera de Llobregat, han denunciat un home de 63 anys com a presumpte autor d’un delicte de maltractament animal.

Els fets van succeir el 28 d’octubre a la tarda quan la Policia Local de Corbera de Llobregat va ser alertada per diferents trucades d’una persona que arrossegava una ruca amb el seu vehicle per la BV-2421 al seu pas per aquest municipi. En arribar al lloc, els agents van localitzar un grup de persones que havien aturat el vehicle que circulava amb l’animal.

Captura de pantalla 2023 11 07 a las 10.26.57

Els testimonis van mostrar vídeos sobre els fets que havien succeït i on es veia clarament com un home portava lligat una ruca a la part del darrere del seu vehicle amb el maleter obert i com l’animal no podia seguir la velocitat mentre queia en diferents ocasions arrossegat per la via. Gràcies a les gestions realitzades, els agents van concloure que el denunciat pretenia portar l’animal d’aquesta manera a través d’una distància de tres quilòmetres. Cal recordar que la forma correcta de traslladar els equins és amb remolcs habilitats per aquests o caminant pels llocs habilitats. La Policia Local del municipi va comissar la ruca i va alertar la Unitat Regional de Medi Ambient de la RPMS que es va fer càrrec de l’actuació immediatament. Efectius de la URMA van instruir diligències per maltractament animal i van denunciar el presumpte conductor del vehicle gràcies als vídeos i declaracions facilitats pels testimonis.

Captura de pantalla 2023 11 07 a las 10.27.33

Pel que fa a l’animal va ser atès ràpidament per serveis veterinaris que li van fer les cures de les ferides produïdes per l’arrossegament i aviat serà traslladat a un centre de recuperació d’equins. No es pateix per la seva vida tot i que és possible que pugui patir estrès per la situació viscuda segons un informe veterinari.  

Redacció / Fotos-Vídeo: Mossos d’Esquadra

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
211

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix