Ho fa cada any amb motiu de la Trobada Gastronòmica Intercultural per celebrar les cloendes dels cursos de català per adults i de l’edició del Voluntariat per la llengua.
El Servei Local de Català d’Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, organitza des de fa vuit anys una Trobada Gastronòmica Intercultural. El seu objectiu es celebrar alhora les cloendes dels cursos de català per a adults i de l’edició del Voluntariat per la llengua. En aquesta trobada, els alumnes i els voluntaris porten una recepta cuinada que, prèviament, han fet arribar per escrit.
El blog permet trobar les receptes dividides en quatre divisions bàsiques: “Totes les receptes”, “Primers i segons plats”, “Postres” i “Begudes”. També permet fer una cerca per “Receptes catalanes” i “Receptes d'arreu del món”, amb l’objectiu d’incidir en aspectes interculturals, de reconeixement de la llengua i la identitat catalana i, alhora, de tots els orígens geogràfics existents a les classes de català d’Esparreguera. En aquest últim cas, hi ha, a més, una subdivisió de totes les receptes classificades segons 42 orígens geogràfics diferents, segons la nació o la tradició cultural d’on són originàries.
Cada curs, a totes les classes de català es treballa l’escriptura de les receptes i es fa una introducció a aspectes culturals de la cuina catalana. Inicialment, el 2007, els receptaris es publicaven en paper, primer, i en CD, després. Des del 2011, les receptes es publiquen en línia, al blog Receptaris, que acaba d’arribar a les 300.
Redacció / Foto: Arxiu