El Servei Local de Català d’Esparreguera publica 300 receptes locals

Ho fa cada any amb motiu de la Trobada Gastronòmica Intercultural per celebrar les cloendes dels cursos de català per adults i de l’edició del Voluntariat per la llengua.

El Servei Local de Català d’Esparreguera, del Consorci per a la Normalització Lingüística, organitza des de fa vuit anys una Trobada Gastronòmica Intercultural. El seu objectiu es celebrar alhora les cloendes dels cursos de català per a adults i de l’edició del Voluntariat per la llengua. En aquesta trobada, els alumnes i els voluntaris porten una recepta cuinada que, prèviament, han fet arribar per escrit.

El blog permet trobar les receptes dividides en quatre divisions bàsiques: “Totes les receptes”, “Primers i segons plats”, “Postres” i “Begudes”. També permet fer una cerca per “Receptes catalanes” i “Receptes d'arreu del món”, amb l’objectiu d’incidir en aspectes interculturals, de reconeixement de la llengua i la identitat catalana i, alhora, de tots els orígens geogràfics existents a les classes de català d’Esparreguera. En aquest últim cas, hi ha, a més, una subdivisió de totes les receptes classificades segons 42 orígens geogràfics diferents, segons la nació o la tradició cultural d’on són originàries.

Cada curs, a totes les classes de català es treballa l’escriptura de les receptes i es fa una introducció a aspectes culturals de la cuina catalana. Inicialment, el 2007, els receptaris es publicaven en paper, primer, i en CD, després. Des del 2011, les receptes es publiquen en línia, al blog Receptaris, que acaba d’arribar a les 300.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

El càlcul del salari de referència, com en les edicions anteriors, s'ha efectuat per a tres àmbits territorials

El salari de referència metropolità és de 1.516 euros mensuals

Les despeses relacionades amb l'habitatge (lloguer o hipoteca i factures) s'enduen el 45% del pressupost de necessitats bàsiques, mentre que el 43%…
140

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix