L’Ajuntament d’Esplugues obliga al desallotjament immediat d’’El Barco’

El consistori ha decretat l’estat de ruïna de l’edifici després d’un informe tècnic extern que confirma danys estructurals i que obliga a 38 famílies, en règim de lloguer, a marxar

A conseqüència de les conclusions d'un informe tècnic extern que apunta a danys estructurals en l'edifici conegut com 'El Barco', i on viuen 38 famílies en règim de lloguer, l'Ajuntament d'Esplugues ha decretat el seu estat de ruïna i el cessament immediat de l'habitabilitat.

365779908 701486998672569 41752339051038672 n

428518459 6859648037478051 8651625916150776711 n

El consistori baixllobregatí ha comunicat la situació aquest dilluns 25 de març als veïns i veïnes de l'edifici i ha posat en marxa un protocol de desallotjament que inclou la creació d'una Oficina Municipal de suport i atenció a les famílies afectades, així com l'activació del Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB). S'està treballant de manera urgent en la cerca de solucions integrals per a totes les famílies afectades. La prioritat de l'Ajuntament són la seguretat de les persones i trobar solucions adaptades a cada cas de la forma més ràpida possible. A les famílies sense alternativa habitacional immediata se'ls ha ofert un allotjament puntual durant les primeres 48 hores mentre en col·laboració amb l'Agència Catalana de l'Habitatge se cerquen solucions adaptades a cada cas.

18372065087254043468

Titularitat municipal

L'Ajuntament es va veure obligat a expropiar de manera forçosa l'edifici 'El Barco' per part de l'anterior propietari, atès que es troba al Parc dels Torrents, en terrenys qualificats de zona verda segons el Pla General Metropolità (PGM) de 1976.

L'Ajuntament n'és el titular des de fa menys d'un any, i a la ruïna urbanística, per trobar-se ubicat en zona verda, ara s'afegeix la ruïna immediata per l'actual estat de deteriorament de l'edifici, la qual cosa obliga al desallotjament imminent.

GJhD6T6XoAEykh

A finals del mes de febrer, després de la caiguda d'un fals sostre i d'una revisió tècnica per determinar les causes, el consistori va ordenar l'inici d'unes obres d'emergència i va encarregar un estudi urgent per determinar la naturalesa de les deficiències. Les conclusions de l'informe obliguen a l'actual desallotjament.

Redacció / Fotos: Arxiu-Aj. Esplugues

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
193

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix