Els jutjats de la comarca atendran el públic mitja hora més cada dia

Un triple pacte dels sindicats amb la Conselleria de Justícia permetrà destinar efectius als jutjats més col·lapsats i perquè tres de cada quatre interins es puguin convertir en funcionaris

Front comú del Departament de Justícia i els sindicats (STAJ, CSIF, CCOO i UGT) per reduir la inestabilitat de la plantilla dels òrgans judicials i de la fiscalia a Catalunya. El Govern i els representants sindicals treballaran conjuntament perquè l’Executiu espanyol reconegui l’experiència dels interins com un mèrit que es pugui sumar al resultat de les oposicions. És a dir, passar de l’actual sistema d’oposició, en què tot depèn del resultat d’un examen, a un altre de concurs-oposició, que també tingui en compte els serveis prestats. L’objectiu de les dues parts és que la mesura serveixi per protegir els llocs de treball d’aquest col·lectiu i evitar l’expulsió dels interins, que representen el 40% de la plantilla de l’Administració de justícia a Catalunya i al Baix Llobregat.

El Departament i els sindicats calculen que la seva iniciativa reduiria l’interinatge fins a només el 10%. Això significa que tres de cada quatre interins es podrien convertir en funcionaris si aquesta mesura s’apliqués durant un període de cinc anys.

jutgat sant boi bona

L’entesa entre els sindicats i el Departament de Justícia inclou una major concentració de l’horari laboral en hores d’atenció al públic. D’una banda, això es traduirà en mitja hora més d’atenció al ciutadà cada dia. De l’altra, afavorirà la conciliació de la vida laboral i professional dels treballadors dels jutjats. La mesura també significarà un estalvi d’un milió d’euros en seguretat perquè, malgrat que s’ampliarà l’horari d’atenció al públic, la concentració de les jornades en les mateixes franges horàries reduirà les hores amb treballadors a l’interior de les instal·lacions.

Amb aquest acord, els empleats de l’Administració de justícia a Catalunya recuperen les condicions prèvies a la crisi econòmica, tal com ja han fet els del País Basc i el País Valencià, entre d’altres. 

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix