S’inaugura a Sant Boi un itinerari inclusiu a la vora del riu Llobregat

L'acte va coincidir amb la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

Sant Boi de Llobregat té, des d’aquesta setmana, un circuit inclusiu a la vora del riu Llobregat. Aquest itinerari surt del Camí del Sorral i arriba fins al Parc Lúdic Fluvial del Prat de Llobregat, amb una distància de 5.180 metres i un desnivell acumulat pròxim a 0 metres. L'acte d’inauguració es va emmarcar dins de la celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat (3 de desembre). La inauguració va comptar amb la presència de l'alcaldessa, Lluïsa Moret, que ha destacat la tasca de l'Ajuntament per aconseguir que els espais i l'entorn de la ciutat siguin inclusius.

sant boi itinerari 3

La inauguració va coincidir amb una de les rutes per l'entorn natural programades per les persones usuàries de gimsuau (col·lectiu gent gran que també n'és usuari potencial). Durant la marxa, les persones que van participar van poder fer ús de bicicletes adaptades. L'alcaldessa va destacar el potencial de la pràctica esportiva com a instrument de cohesió i inclusió.

Múltiples col·laboracions

L'itinerari que es va inaugurar és fruit de la col·laboració entre diversos àmbits municipals participants en el projecte (Medi Ambient, Esports, Inclusió Social i Igualtat) i la Fundació Itinerarium, que ja ha dissenyat d'altres itineraris inclusius aptes per a tothom arreu de Catalunya (impulsats per la Fundació Anna Vives i l'Eduard Jornet i amb el padrinatge del Kilian Jornet). També ha col·laborat l'Ajuntament del Prat (atès que el punt intermedi de l'itinerari és situat al seu terme municipal) i el Consorci del Parc Agrari del Baix Llobregat (per les facilitats que ens han donat per la propera col·locació d'un punt de càrrega per a les bateries de les cadires de rodes elèctriques a Can Comas i per la propera adaptació del mobiliari de lleure que faran del mateix indret).

El recorregut s'ha senyalitzat com a itinerari inclusiu i ha estat prèviament realitzat per components de l'Associació Aramis de Sant Boi, per tal de verificar de manera pràctica la seva accessibilitat.

Redacció / Fotos: Aj. Sant Boi de Llobregat

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix