Lluïsa Miret reclama una reunió urgent amb el ministre de Foment

L'alcaldessa de Sant Boi exigeix que es reprenguin les obres de la variant de la C-245, ja que els treballs estan aturats des de fa més de 15 mesos

L'alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret, ha sol·licitat al ministre de Foment, Íñigo de la Serna, una reunió urgent que permeti reprendre amb la màxima celeritat les obres de la variant de la carretera C-245. Desa del consistori baixllobregatí es reclama un cop més una solució definitiva als problemes existents en els accessos al seu nucli urbà. Segons l'alcaldessa, les obres estan aturades "sense cap explicació convincent ni compromís de reanudació" malgrat les múltiples gestions i reivindicacions de l'Ajuntament. Mentrestant, la ciutat segueix patint els habituals embussos, que es focalitzen principalment a la rotonda de la Parellada i als carrers del nucli antic.

Lluïsa Moret ha explicat que la conclusió de les obres de la variant és vital per al desenvolupament de Sant Boi com a ciutat i per a la creació d'oportunitats en el territori . La situació actual fins i tot està impedint al govern municipal complir amb alguns compromisos, com ara la remodelació d'alguns carrers on no es podrà intervenir fins a la conclusió de les obres. L'alcaldessa ha dit també que "cal defensar el territori contra el menysteniment de l'Administració estatal ", que està generant "una situació indignant que no podem continuar patint ni tolerant durant més temps".

La connexió del cinturó del Litoral amb l'autopista C-32 ('variant' de la C-245) és, des de fa molts anys, una obra indispensable per solucionar els endèmics problemes que pateixen molts veïns i veïnes de Sant Boi de Llobregat que han d'entrar o sortir diàriament de la població amb els seus vehicles per motius de feina o estudis.

El projecte de construcció de la variant ja va quedar pendent, de fet, en l'època preolímpica. Després d'un llarg procés administratiu, les obres no es van iniciar fins al mes d'agost de 2009 i des d'aleshores han patit múltiples ralentiments i paralitzacions. L'aturada actual, l'última d'una llarga llista, ja dura quinze mesos.

Carta al ministre

En la carta enviada al ministre de Foment per demanar la reunió, l'alcaldessa explica que "aquesta preocupació del govern municipal és compartida per la ciutadania de Sant Boi ", que percep "la situació de bloqueig de la variant com un dels principals problemes de la seva ciutat".

L'Ajuntament havia adreçat a l'octubre una carta sobre aquesta mateixa qüestió al secretari d'Estat d'Infraestructures, Julio Gómez Pomar, però no ha tingut cap resposta.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
187

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix