La 4a edició de Ciutats Defensores dels Drets Humans, en marxa

Als jardins de Can Torrents de Sant Boi de Llobregat s’hi va celebrar l’acte de benvinguda als participants.

Els jardins de Can Torrents de Sant Boi de Llobregat van acollir l'acte de benvinguda als vuit defensors i defensores dels drets humans de la quarta edició de Ciutat Defensores dels Drets Huimans en la que enguany hi participen vint-i-tres municipis catalans. La novetat d'aquest any és que als 15 municipis inicials s'han incorporat 8 ajuntaments de municipis de menys de 25.000 habitants de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. El projecte compta amb la participació d'altres organismes i associacions fins a un total de 32 entitats participants.

L'acte de benvinguda va ser presentat per la tinenta d'alcaldia de Ciutat Educadora, Cooperació, Solidaritat i Pau de l'Ajuntament, Alba Martínez Vélez, municipi que ha estat l'impulsor del projecte des de la seva primera edició l'any 2013. Van intervenir també l'Estel·la Pareja, directora de la Comissió Catalana d'Ajuda al Refugiat, en nom de les entitats participants; Ferran Puig i Verdaguer, alcalde de l'Ajuntament de Torrelles de Llobregat, un dels municipis amb menys habitants; Maruja Rambla i Amat, regidora de Solidaritat i Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Terrassa, el municipi amb més habitants, i Manel Vila, director general de Cooperació al Desenvolupament de la Generalitat de Catalunya, en representació de les diferents administracions i altres organismes participants. En representació dels defensors i defensores participants, van parlar Jeison Castaño "Jeihhco" (Colòmbia), Zaina Ebrahim (Síria), Víctor Ochen (Uganda) i Rebiya Kadeer (minoria uigur de la Xina).

Més de cent activitats

El programa d'activitats dels defensors i defensores dels drets humans es desenvoluparà al llarg dels propers dotze dies. Els defensors i defensores dels Drets Humans participaran en més de cent activitats: des de xerrades, reunions amb diverses autoritats catalanes (Parlament de Catalunya, Síndic de Greuges i altres), entrevistes de premsa, actes amb joves, etc.

A Sant Boi de Llobregat, els actes en que participen el defensors i defensores es concentraran en el cap de setmana del Barrejant i en els tres Fòrum d'Alumnes Defensors i Defensores dels Drets Humans que tindran lloc el dilluns 3 i el dimarts 4 d'octubre amb la participació de més de 900 alumnes.

Redacció / Foto: Aj. Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
178

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix