Ja són 1.273 persones joves inscrites en el Programa de Garantia Juvenil

En total participen vint-i-dos municipis del Baix Llobregat en aquesta iniciativa

El Consell Comarcal del Baix Llobregat en col·laboració amb els 22 municipis del Baix Llobregat menors de 40.000 habitants està participant en la Xarxa d’impulsors del Programa de Garantia Juvenil a Catalunya amb un tècnic impulsor ubicat a Promoció Econòmica de l’Àrea de desenvolupament estratègic del Consell Comarcal des del 19 de maig del 2015.

Estrena

En el primer any de l’existència del tècnic impulsor s’han pogut realitzar actuacions per tal de donar a conèixer el programa, dinamitzar el territori, realitzar inscripcions i el seguiment als i les joves, entre d’altres. I sempre amb l’objectiu de reduir l’atur juvenil o el retornament del/la jove al Sistema Educatiu mitjançant una amplia cartera de serveis amb ofertes formatives, en pràctiques o ofertes laborals.

Al ser un programa relativament nou, es va iniciar al 2014, els primers mesos del tècnic impulsor del Consell Comarcal es van centrar en actuacions de difusió a través de sessions informatives, reunions, tríptics, díptics, mitjans de comunicació i xarxes socials amb la plataforma Facebook i també en donar suport als i les joves en tot el procés d’inscripció. A conseqüència, hi ha un total de 1.273 joves inscrits en els 22 municipis participants, dels quals 885 joves s’han inscrit des de l’arribada del tècnic impulsor.

Sant Feliu i Martorell

La coordinació i la comunicació amb les diferents entitats del territori ha estat clau per realitzar amb èxit les actuacions de difusió, inscripció i seguiment dels joves al territori i poder implementar el programa. Cal fer esment a la complexitat del territori per la seva dispersió dins la comarca del Baix Llobregat, provocant incidències a l’hora d’actuar en cada un dels 22 municipis.  A més de la reticència dels i les joves a desplaçar-se al Consell Comarcal del Baix Llobregat per la seva atenció més personalitzada, sobretot als/les joves més allunyats de Sant Feliu de Llobregat.

És per això que es va decidir crear un segon punt de suport a Martorell amb l’objectiu de facilitar els desplaçaments dels i les joves de la zona Nord del Baix Llobregat com Collbató, Esparreguera, Olesa de Montserrat, Abrera, Sant Esteve Sesrovires, Castellví de Rosanes, Sant Andreu de la Barca, Pallejà i el mateix municipi de Martorell.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix