La Festa Major Alternativa de Sant Boi reivindica la comarca

Enguany arriba a la tretzena edició i comptarà amb una àmplia programació dirigida per a tots els públics.

L’Ateneu Santboià acollirà des d’avui i fins al 22 de maig la tretzena edició de la Festa Major Alternativa (FMA), una festa independent i autogestionada i està organitzada de manera voluntària per joves santboians i santboianes. Sota el lema “Amunt el Baix!” es vol reivindicar la identitat de la comarca del Baix Llobregat, una comarca diversa i plural, integrada per persones vingudes d’arreu i amb una important història de lluites obreres, de reivindicacions i moviments veïnals, sindicals i estudiantils. Una comarca que ha hagut de defensar persistentment la conservació del territori agrícola en un esforç per mantenir-se sense ser engolit per la gran ciutat de Barcelona. “Amunt el Baix!” vol reconèixer totes aquestes lluites, que avui segueixen vives, liderades des de “baix”.

Programa

D’entre les activitats programades per aquest any al destacar les següents: dijous, Sant Boi ballarà amb DJs Horteres, el divertit concurs per escollir el grup de santboians més hortera; divendres, els més petits gaudiran d’activitats i tallers relacionats amb l’ecosistema del riu Llobregat i ballaran amb el grup animació Kuli-Kuli. Dissabte al matí es reuniran els millors gourmets pel concurs de paelles i a la tarda serà el torn de l’esperat Correbars amb Brincadeira. Diumenge, la Big Band Cultura F de Sant Boi amenitzarà el vermut i, per acabar, la festa major tancarà amb un cabaret de luxe que clourà amb l’actuació musical d’El Sobrino del Diablo.

Destacar també que, aquest any, la Festa Major Alternativa amplia la seva programació amb una trobada d’esports urbans i cultura hip hop que tindrà lloc el divendres al matí a l’Skate Park de Sant Boi. La trobada finalitzarà als jardins de l’Ateneu Santboià amb concerts de diversos rapers.

Pel que fa a la programació musical, aquesta edició de la Festa Major Alternativa presenta un cartell amb estils variats: dijous hi haurà folk i música dels països catalans amb Riu i el punk explosiu de Mateólika. Divendres obriran els concerts Böira amb post rock, seguirem amb el garage rock de Critters, ballarem amb el mestissatge de Sittar Green i tancarem la nit amb el grup de punk santboià Último Rekurso. Dissabte, després del Correbars les noies de Roba Estesa faran ballar amb la seva rumba, per tot seguit donar pas a Exèrcit d’Alliberament Musical, una barreja de hip hop i rock i es finalitzarà amb Funk Tumaka i les seves versions de disco funk.

Voluntariat

Més de 50 persones voluntàries fan possible quatre dies d’activitats per a tots els públics a l’Ateneu Santboià. Un programa amb un esperit popular i participatiu, amb un vessant cultural però alhora també social, donant suport i potenciant els artistes del municipi i transmetent i generant un discurs crític vers les formes de consum que hi ha actualment.

Redacció / Foto: Arxiu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix