El Baix Llobregat viu amb passió de la Setmana Santa

Sant Vicenç dels Horts, Olesa de Montserrat, Esparreguera, Cornellà i Castelldefels, escenaris de referència d’aquesta festa religiosa catòlica

La Setmana Santa ja és aquí. Tots els municipis de la nostra comarca han dissenyat un ampli ventall d’activitats per a celebrar aquesta festa religiosa catòlica. Tanmateix, Sant Vicenç dels Horts, Olesa de Montserrat, Esparreguera i Castelldefels són poblacions de referència on es viu amb més intensitat.

GJTHso7XsAASSnQ

Sant Vicenç dels Horts

El municipi vicentí és un dels més matiners a l’hora de posar en marxa les activitats relacionades amb la Setmana Santa. La població serà, un any més, el centre neuràlgic del Baix Llobregat. L’Ajuntament i les entitats promouen un ampli ventall d’activitats que mobilitzarà a milers de persones pels carrers de la ciutat. Precisament ahir divendres, es va fer la presentació oficial a la Societat La Vicentina.

GJTlO9hWoAAMTFt

GJTHs pWUAAWHXZEntre els actes destacats ahir es va celebrar la Desfilada dels Armats del Cos de Portants del Sant Cristi. El dissabte 23 de març es farà la benedicció de rams i processó de rams (19:15h). El diumenge 24 de març està programada la processó i benedicció de rams (10:30h) i la processó del Sant Crist de l’Esperança (la borriquita) a les 11:30 h. D’altra banda, dimarts 26 de març es farà la Desfilada dels Armats del Cos de Portants del Sant Crist (21h) i la representació de l’Auto Sacramental (22h). Dijous 28 de març, està programada la processó amb saetas del Santísimo Cristo de la Salud i de Nuestra Señora de la Soledad (21:30h). El divendres 29 de març es farà el Via Crucis (8h), la Desfilada dels Armats del Cos de Portants del Sant Crist (16:30h) i el Concert de les bandes participants en la Processó de Penitència (19:30h). Hi ha previst la processó de Silenci del Sant Crist amb els passos de l’Hort, de l’Assotament, de l’Ecce Homo, de Natzaret, de la Mare de Déu dels Dolors, de la Soledad i del Sant Sepulcre.

Castelldefels

El municipi costaner torna a viure enguany una nova Setmana Santa amb processons als carrers. Els actes organitzats per la Hermandad Cristo de la Paz començaranel 24 de març, Diumenge de Rams, amb la tradicional processó de l’Entrada de Jesús a Jerusalem, coneguda popularment com “La Borriquita. Com és tradició, la jornada inclou la “Solemne Bendición de Palmas y Ramos”, a la plaça de la Democràcia i a la porta de l’Església de Santa Maria, a la plaça de l’Església. A la tarda, és el torn de la processó de “Jesús Cautivo” (a les 19 hores). La marxa compta com a convidada amb la Hermandad del Santo Cristo de la Agonía y Nuestra Señora de los Dolores de Sant Boi.

setmanasanta castefa

El dimarts 26 de març (Dimarts Sant) té lloc el “Solemne Via Crucis Viviente” (20.30 hores), que surt des del temple de la Mare de Déu de Montserrat per recórrer els carrers del barri de Vista Alegre. El 28 de març, Dijous Sant, és el torn de la processó de “Jesús Nazareno y Ntra. Sra. de las Lágrimas” que surt a les 20 hores del temple de la Mare de Déu de Montserrat, per recórrer diferents carrers del barri de Vista Alegre. El mateix dia, a les 18.30 hores, es fa la misa del "Sopar del Senyor". Divendres Sant, 29 de març, la processó del “Cristo de la Paz y la Virgen de la Paz”. També surt des del temple de la Mare de Déu de Montserrat (a les 18.30 hores) per acabar a l’Església de Santa Maria. El mateix dia, al Temple de la Mare de Déu de Montserrat, es fa la celebració de “La Passió del Senyor” (a les 17 hores). Dissabte Sant, 30 de març, la processó del “Santo Entierro acompañado de su Madre Dolorosa (del Silencio)”, inverteix el recorregut sortint de l'Església de Santa Maria (a les 19.30 hores) per finalitzar al temple de la Mare de Déu de Montserrat. És el dia també de la solemne “Vigília Pasqual” (al temple de la Mare de Déu de Montserrat), a les 22.15 hores. Finalment, el Diumenge de Resurreció31 de març, el punt final el posa la tradicional Diana/Cercavila pels carrers de Vista Alegre, Castell-Poble Vell i barri Centre a càrrec de l'agrupació musical Santísimo Cristo de la Paz. El conegut com “Dia de Acción de Gracias” comenaça a les 10 hores.

Cornellà de Llobregat

Tornen les processons a la ciutat que, tal com passa des de fa ja uns quants anys, seran dues: la del Diumenge de Rams i la del Dijous Sant. La Cofradía del Cristo de la Buena Muerte y de la Esperanza Macarena és la responsable de portar a Cornellà aquesta tradició religiosa. D’aquestes dues, la més multitudinària és la Madrugá, la nit del dijous 28 de març, a partir de les 22 h.

cff8a7bb ae1b 4dc1 a695 b85f5ce2c725

Aquest any, la Setmana Santa a Cornellà se celebrarà de la mateixa manera que l’any passat, amb una única novetat: la restauració del Senyor de la Sentència. Després de 150 anys, aquesta imatge ha estat rehabilitada per lluir durant el pas del Diumenge de Rams. 

Olesa de Montserrat i Esparreguera

La Passió d'Olesa de Montserrat va estrenar la temporada 2024 aquest diumenge 17 de març. Enguany, al nou espectacle evolucionat, amb molt de ritme, salts temporals i molta espectacularitat, la feina de l'equip de direcció s'ha centrat en el treball amb els actors i les actrius per guanyar en emotivitat. Fins a l'1 de maig, La Passió oferirà set representacions més durant aquesta temporada que s'ha presentat amb el lema "Tremola Broadway" i incidint en els més de 500 anys de tradició, amb centenars d'intèrprets i un dels escenaris més espectaculars d'Europa. 

foto passio

2024 temporada passio 5744bc 6606b8 0f7a63 esparreguera

D’altra banda, també arriba  la nova temporada de La Passió 2024 a Esparreguera, una temporada que arrenca amb el desig de mostrar un cop més la representació de l’espectacle declarat d’Interès Nacional i que ha esdevingut una tradició molt arrelada al nostre poble.La Passió, un espectacle centenari de cultura popular que es reinventa. Orquestra i cor en directe en la posada en escena d’una història universal amb tecnologia d’avantguarda. Dues opcions per escollir: la tradicional, de matí i tarda, i un nou format de 2 h 30 minuts de durada.

Redacció / Fotos: Ajuntaments

© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix