Candela López i Jordi Gil optaran a la direcció d'ICV del Baix Llobregat

Arnau Funes, regidor a Cornellà i portaveu del grup a la Diputació de Barcelona, no optarà a la reelecció de coordinador.

El passat 13 de juliol l'executiva d'Iniciativa per Catalunya del Baix Llobregat, acordava la celebració de la vuitena Assemblea comarcal, que tindrà  lloc a Cornellà de Llobregat el proper 22 d’octubre. S’iniciava, doncs, un procés assembleari amb la conseqüent renovació de la direcció que una assemblea implica. Era aleshores, quan Arnau Funes, Portaveu del grup de la Diputació de Barcelona, regidor de Cornellà i coordinador d’ICV Baix Llobregat, després de quasi dotze anys al capdavant de l’organització, anunciava que no es tornaria a presentar.

“No marxo, simplement crec que no he de repetir com a coordinador. La gent d’ICV del Baix Llobregat ja m’heu donat el vostre suport dues vegades com a coordinador comarcal i crec que no pertoca que us el demani una tercera vegada. Sobretot perquè crec que tenim una organització amb moltes dones i molts homes amb capacitat per assumir l’encàrrec de coordinador o coordinadora comarcal i ho hem d’aprofitar”. Aquest és l’inici d’una carta pública que el coordinador sortint, Arnau Funes, ha dirigit als seus companys i companyes, on deixa clar “no marxo. Simplement no repeteixo.”

foto arnau 2

Per la seva banda, l’alcaldessa de Castelldefels, Candela López, que ha compartit amb Funes la coordinació del partit en els darrers tres anys i mig, sí que es presenta a la reelecció -per primera vegada-, acompanyada ara per Jordi Gil, actual secretari d’organització d’ICV Baix Llobregat, portaveu del grup municipal a Sant Vicenç dels Horts i Conseller Comarcal d’Educació.

Recollida d’avals

De moment, s’ha iniciat el període de recollida d’avals que s’allargarà fins al dia 6 d’octubre. Durant aquest període de formalització de candidatures, es necessitaran un total de 25 avals, de com a mínim, quatre organitzacions diverses del Baix Llobregat. Un cop recollits els avals necessaris, s’iniciarà un procés de primàries sempre i que hi hagi dues candidatures o més. De moment, cap altra candidatura ha fet pública la seva intenció de recollir avals.

Els darrers anys el Baix Llobregat ha estat immers en una activitat política intensa marcada per lluites molt importants. ICV del Baix Llobregat hi ha participat activament i ha defensat un projecte alternatiu que ha obtingut un bon suport popular en les sis comtesses electorals celebrades en aquest període.

La intensa implicació de López i Gil en l’organització d’ICV del Baix Llobregat durant aquests darrers anys, i el seu ampli coneixement de la comarca, de les seves entitats i institucions, són els motius principals que esgrimeix el grup promotor de la seva candidatura.

Redacció / Fotos: ICV Baix Llobregat

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix