L’ACA restaurarà la maresma de les Filipines-Remolar a Viladecans

Les actuacions previstes permetran una aportació d’aigua del freàtic en aquesta zona humida, millorant la renovació de l’aigua i la seva qualitat, i l’anivellament de motes per evitar l’arribada d’aigües contaminades

L’Agència Catalana de l'Aigua (ACA) ha posat a licitació les obres per a restaurar la maresma de les Filipines-Remolar, en el delta del Llobregat. Al terme municipal de Viladecans. Amb un pressupost superior als 1,3 MEUR, aquesta actuació compta amb finançament dels fons europeus Next Generation.

L’actuació prevista es duria a terme en dues fases. En la primera d’elles es preveuen actuacions com el bombament des de dos punts que aportaria aigua de bona qualitat des del freàtic cap a les diferents zones de la maresma, mentre que les actuacions complementàries inclouen l’anivellament de motes i camins per tal d’evitar inundacions d’aigua contaminada i obres d’ajust i reparació de diferents comportes i canonades que comuniquen els diferents sectors de la maresma per millorar la seva gestió. Pel que fa a la segona fase dels treballs, es preveu la instal·lació d’una xarxa de piezòmetres a l’aqüífer superficial pel seguiment i control, la instal·lació de sensors de mesura i control en els diferents punts d’obra i, finalment, la plantació de vegetació autòctona (Vinca major, Vitex agnus-castus, Tamarix gallica).

Sin ttulo 1 Rk0seoo1

La maresma de les Filipines-Remolar forma part d’una massa d’aigua que segons el Pla de gestió del Districte de la conca fluvial de Catalunya 2016-2021 es troba en estat “dolent”. Aquest fet es deu bàsicament als sobreeiximents d’aigua contaminada que rep procedents del canal de la Vidaleta, així com de les aigües eutrofitzades de la llacuna del Remolar. A més, en períodes secs, la problemàtica és l’absència total d’aigua, amb la conseqüent pèrdua de qualitat i de biodiversitat d’un dels espais del delta del Llobregat que fa uns anys mantenia un millor estat de conservació.

Redacció / Fotos: ACA     

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
190

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix