La llum contractada per l’Ajuntament Sant Boi serà d’origen renovable

L'objectiu del consistori és complir amb els compromisos de lluita contra el canvi climàtic subscrits per reduir l'efecte hivernacle

Tota l'energia elèctrica consumida a partir d'aquest 2017 per l'Ajuntament de Sant Boi de Llobregat (equipaments, edificis municipals, enllumenat públic, semàfors i bombeig) serà 100% renovable amb certificat de garantia en origen. Aquesta fita s'ha aconseguit gràcies a la compra agrupada amb altres municipis catalans, que permet també fixar condicions ambientals i socials a les empreses comercialitzadores i disminuir el cost.

És una mesura del conjunt d'actuacions que s'estan realitzant per complir amb els compromisos de lluita contra el canvi climàtic subscrits per l'Ajuntament, mitjançant els quals el consistori s'ha compromès a una reducció de les emissions de gasos d'efecte hivernacle del 20% pel 2020 i del 40% per a l'any 2030.

Menys costos

Aquesta nova contractació elèctrica ha suposat una disminució del cost de l'energia, que amb les mesures d'eficiència executades permet que l'Ajuntament redueixi en 500.000 euros la despesa en subministrament (una reducció del 15% respecte el 2016). Així es podran destinar més recursos a combatre la pobresa energètica i atendre les necessitats socials bàsiques de la població.

Durant el 2017 s'ampliarà el compromís i la col·laboració amb les cooperatives de consum d'energia verda, per fomentar l'ús i la implantació de les energies renovables i impulsar l'economia socialment responsable en el municipi.

Bonificació

L'Ajuntament continuarà bonificant el 50% de l'Impost sobre Béns Immobles a tots els particulars i empreses que realitzin una instal·lació tèrmica o elèctrica per fomentar l'ús de les energies renovables i l'economia verda.

Redacció / Foto: Ajuntament de Sant Boi

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix