L’Ajuntament de Gavà replantarà arbres nous al solar del pàrquing

El consistori, que realitzarà l’actuació a la tardor, vol garantir la superfície, el bon estat i el valor natural de la pineda, ja que reconeix que es va fer una tala superior a la prevista.

L’Ajuntament de Gavà ha anunciat que procedirà a plantar 29 arbres nous al solar que s’està habilitant a Gavà Mar (avinguda d’Europa 36) com aparcament provisional de vehicles durant la temporada d’estiu, una de les accions del Pla de Mobilitat Sostenible a la Platja. La plantació es realitzarà la pròxima tardor, una vegada ja haurà deixat de funcionar la zona d'aparcament temporal i en ser l'època de l'any més propícia per tal que els nous pins arrelin en bones condicions. Aquesta acció permetrà garantir una superfície de pineda adequada i garantir el seu valor natural.

Segons fonts municipals, el projecte que s’està duent a terme en aquest solar de prop de 3.500 metres quadrats requeria la tala d’arbres per disposar d’espai per als vehicles i alhora sanejar la pineda amb una aclarida de les que periòdicament s’han de realitzar per afavorir el seu bon estat. L’acció contemplava la tala de fins a un màxim de 182 pins, una previsió que permetia preservar la cobertura arbòria i estava avalada pels informes tècnics dels serveis municipals de medi ambient. S'hi assegurava així la compatibilitat entre el nou ús provisional d’aparcament i la pervivència d’aquesta àrea de pineda.

Error de marcatge dels arbres

Això no obstant, en les tasques realitzades aquests dies, i a causa d’un error en el marcatge dels arbres a talar i en l’execució dels treballs, es va talar un nombre de pins superior als previstos, segons fonts municipals. És per aquest motiu que s’aplicarà la mesura correctora. L’Ajuntament de Gavà lamenta aquesta circumstància, admet l’equivocació comesa i està analitzant els fets per determinar les responsabilitats que se'n puguin derivar. L’Ajuntament, però, vol remarcar la celeritat amb què s’ha reaccionat i, sobretot, que l’actuació que ara es farà -lògicament fonamentada en nous informes tècnics i mediambientals- dóna garanties sobre el futur d’aquest espai preservant la superfície i bon estat de la pineda i el seu valor paisatgístic i natural. Aquest sempre ha estat el criteri de l’Ajuntament en relació a les pinedes de Gavà, i ara es vol assegurar el seu compliment amb la replantació que es farà la propera tardor.

Redacció / Foto: Aj. de Gavà

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
183

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix