L’IBI de Sant Feliu es rebaixarà un 3% en els propers tres anys

L’equip de govern, la Comissió Ciutadana de Veïns per Sant Feliu i el Partit Popular arriben a un acord sobre l’impost municipal

El Ple municipal va aprovar una moció sobre l’IBI que preveu una rebaixa d'un 3% els tres propers anys, ha estat possible gràcies a un acord polític i a la voluntat de consens dels grups (ICV-EUiA, PSC, VSF i PP). L’ampliació de la rebaixa durant els propers tres exercicis fiscals es concretarà en una reducció de l'actual tipus del 0,652% al 0,633%, que compensarà una tercera part de la diferència de l'IBI del 2014. La moció va ser aprovada amb els vots favorables d’ICV-EUiA, PSC, ERC, PP i VSF, va votar en contra Junts per Sant Feliu i es van abstenir Ciutadans i Convergència Democràtica de Catalunya.

Segons Lídia Muñoz, alcaldessa accidental, aquest consens va "més enllà del plantejament jurídic, ja que el que es posa a sobre la taula és un acord polític, que permet mantenir els serveis i donar resposta a les polítiques socials i de rescat social, que són prioritàries per al govern."

En representació d'ICV-EUiA el regidor Manel Leiva ha titllat de satisfactori l'acord assolit, ja que és fruit de la voluntat de tots els signants que han cedit en alguns plantejaments per arribar a una entesa pel bé comú. Segons Leiva aquest acord ha estat possible gràcies a "una bona gestió que arrenca en el mandat passat, quan ja es va reduir l'IBI en un 2% el 2015, i que queda reflectida a les liquidacions". Leiva també ha destacat "que l'acord va en la línia de la defensa d'un model que per a nosaltres és innegociable i que passa indefectiblement pel rescat social".

Des de la Comissió Ciutadana de Veïns per Sant Feliu el seu portaveu, Silvestre Gilaberte, ha avançat que, malgrat haver treballat per aconseguir el màxim consens dins del possible, respecte a aquest acord hi haurà valoracions "per a tots els gustos". En paraules del regidor de VSF "no hi ha la devolució i a més nosaltres no insistirem en aquesta qüestió”, ja que l'enquadrament jurídic no ho permetia.

La portaveu del PP Elisabet Ortega, com a representant del quart grup signant d'aquest acord, ha valorat molt positivament el fet que grups polítics aparentment antagònics hagin deixat de banda les seves diferències per arribar a una entesa d'aquestes característiques. Ortega assenyala com a principal argument de la formació per adherir-se a la moció que "el Partit Popular mai dirà no a una baixada d’impostos, i això és una baixada de l’impost més important de la nostra ciutat, per la qual cosa ens sembla beneficiós per als ciutadans.”

D’altra banda, Manel Carrión, portaveu de CDC, manifesta que “Si realment el que es vol és tornar els diners, realment no és la millor solució”. D’altra banda, Luis Serrano, de Junts per Sant Feliu va proposar durant el ple que es fes una devolució de l’IBI amb interessos en dos anys. Mentrestant, Xavier Alegre, portaveu de Ciutadans, considera que “no hi ha un element de forma que no podem compartir, que és la devolució en tres anys”. I Oriol Bossa, d’ERC, explica que “ens sembla inadmisible que ningú hagi demanat disculpes. Votem a contracor”.

Redacció / Foto: Aj. Sant Feliu

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
186

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix