La Generalitat anuncia un nou PDU per al Baix Llobregat nord

El nou Pla Director Urbanístic de l’activitat econòmica al Baix Llobregat nord crearà un sector empresarial i abordarà tant la connectivitat de la zona com la preservació dels seus valors ambientals.

La Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya (CPTUC) ha aprovat avui iniciar la redacció d’un nou pla director urbanístic (PDU) de caràcter estratègic, com és el de l’activitat econòmica al Baix Llobregat Nord. Aquest forma part de l’estratègia de planejament urbanístic pensat per generar noves oportunitats de desenvolupament econòmic i territorial. El PDU té un abast supramunicipal i es focalitza en sectors d’activitat o en peces de sòl amb un clar interès públic. Així, la seva missió és coordinar l’ordenació urbanística d’un territori determinat; establir determinacions sobre el desenvolupament urbanístic i la mobilitat; instaurar mesures de protecció del sòl no urbanitzable i delimitar les reserves de sòl per a les grans infraestructures.

El conseller Vila ha ressaltat el “el PDU combina l’activitat econòmica amb un compromís ambiental molt fort”. Així, per un costat, “crea les condicions perquè sigui possible l’activitat econòmica” i, des del punt de vista ambiental, “tanca vells litigis que havien estat motiu de controvèrsia entre els sectors naturalistes, que ens exigien concrecions”. Així, aquest pla director “resol, amb pragmatisme, problemes crònics”. Actualment, han estat aprovats inicialment els de Granvia-Llobregat i Delta del Llobregat. A més, es troben en redacció el pla director de Martorell-Abrera.

Un nou pol econòmic al Baix Llobregat nord

D’altra banda, la CPTUC ha aprovat l’inici de la redacció del PDU de l’activitat econòmica del Baix Llobregat nord, que afecta els municipis d’Abrera, Martorell i Sant Esteve Sesrovires. Aquest Pla estudiarà concretament l’àmbit delimitat per l’autovia A-2 a l’est; la carretera B-224 al sud; el vial SEAT a l’oest i, al nord, el que limita amb la futura traça del quart cinturó i el torrent gran d’Abrera.

Es tracta d’un àmbit privilegiat per la seva posició territorial, en proximitat immediata amb l’àrea metropolitana, per la seva connectivitat (inclosa la futura connexió amb el Corredor Mediterrani) i per l’existència d’instal·lacions de fabricació d’automòbils. Els objectius d’aquest PDU seran:

·  La delimitació i execució d’un centre d’activitat econòmica vinculat a la indústria automobilística.

·  La construcció d’un doble sistema d’espais lliures, que permeti preservar els valors ambientals del de l’àmbit i, alhora, minimitzar l’impacte paisatgístic dels nous usos proposats.

·  Millorar la connectivitat del territori, tot garantint un model de mobilitat sostenible.

·  Proposar una ordenació que conjugui les necessitats d’activitat econòmica amb la integració dels teixits residencials de l’entorn.

D’altra banda, a la CPTUC també s’ha donat compte de l’aprovació inicial, el passat 5 de maig, del PDU del delta de Llobregat. Aquest Pla director abasta cinc àmbits discontinus de 702 hectàrees situats als municipis de Gavà, Viladecans i Sant Boi de Llobregat. En aquesta zona, preveu la implantació de cinc sectors d’activitat econòmica supramunicipal, amb una superfície total de 162 ha, i consagra 540 ha de sòls no urbanitzables, desclassificant sòls que el Pla General Metropolità (PGM) preveia urbanitzar i destinant-los a ampliar el parc agrari del delta i els seus espais naturals.

Redacció / Foto: Arxiu

 

 

Un petit mitjà amb grans audiéncies...

Reportatges

Torna el SuperMes, un abril ple de propostes i descomptes

Activitats turístiques arreu de la comarca del Baix Llobregat amb preus reduïts per a compartir temps en família
182

Fotonotícies

Opinió

Mapa Baix Llobregat Castelldefels Begues Gavà Sant Climent de Llobregat Viladecans Sant Boi de Llobregat El Prat de Llobregat Cornellà de Llobregat Esplugues de Llobregat Sant Joan Despí Sant Just Desvern Santa Coloma de Cervelló Sant Felíu de Llobregat San Vicenç dels Horts Molins de Rei Torrelles de Llobregat Vallirana Cervelló La Palma de Cervelló Pallejà El Papiol Corbera de Llobregat Sant Andreu de la Barca Castellví de Rosanes Martorell Sant Esteve de Sesrovires Abrera Olesa de Montserrat Esparreguera Collbató
© 2021 Grup Baix Media S.L. All Rights Reserved. Designed By La Premsa del Baix