Aprendre junts per viure junts

Imprimeix

Aquest mes hem celebrat el dia de l’autisme, un trastorn cada cop més present als nens i nenes que presenten unes conductes especials  com a resposta a la seva fragilitat davant del món i el seu patiment. Els dies internacionals són dates que aprofitem les famílies, professionals, entitats socials i partits polítics interessats en la inclusió per sensibilitzar sobre un tema concret, per fer-lo arribar als que no el coneixen per remoure mentalitats i promoure canvis. També durant aquest mes, ASPASIM, una entitat que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, va organitzar una jornada tècnica sobre l’Escola Inclusiva a Catalunya on s’han escoltat les experiències i innovacions més importants.

En un moment on tot està en qüestió veiem com els professionals i entitats resisteixen i alcen la veu.  Volen una escola inclusiva, una escola per a tots els nens i nenes, més enllà de les seves particularitats. Volen igualtat d’oportunitats per a tots els nens i nenes, siguin com siguin, visquin on visquin, tinguin la família que tinguin. L’escola catalana passa per una situació delicada tant per la davallada del 23% dels recursos que el Govern destina com pel procés d’involució que suposa la posada en marxa de la LOMCE,  una llei molt  segregadora.

Ara més que mai cal una voluntat política i social de defensa de l’educació. L’escola és el motor de l’ascensor social i el mitjà més eficaç per combatre les actituds discriminatòries. Cal que sigui de qualitat i inclusiva.

 

Eva Granados Galiano

Diputada del PSC