No al tribut de l’AMB

Imprimeix

Plataforma No al tribut de l’AMB de Sant Vicenç dels Horts

Com a Plataforma i vicentins, ens sentim molt preocupats per la falta d'empatia i sensibilitat dels nostres representants municipals respecte del tribut de l'AMB, i de la mateixa AMB.

Estem d'acord que si tenim serveis, aquests s'han de pagar entre tots, però si aquest tribut ha estat mal calculat des de l'inici i se sabia, per què no es va fer res per posar-hi solució i es va deixar aquest assumpte per a després de les eleccions.

La Plataforma no està pas en contra de passar de Zona 2 a Zona 1. La Plataforma demana que la manera de calcular aquest tribut no es vinculi al valor cadastral i que l'AMB ja es finança per altres mitjans, que també són parts dels nostres impostos: el 0,56% de l'IBI, el 9% del PIE (participació ingressos de l'Estat), el TMTR (en el rebut de l'aigua) i el preu del bitllet, a més d'aquest tribut injust. Tant costa d'entendre? També costa entendre que us demanem que mentre aquesta injustícia i greuge no es repari, deixeu de cobrar rebuts?

Us presenteu a les eleccions i amb una qüestió com aquesta, actueu com actueu sense cap rubor? Tots sabíeu el preu de ser a la primera corona i el pacte de silenci que vau fer fins passades les eleccions, però ningú va dir res. Us deveu al poble i no heu de ser tan submisos a la voluntat dels vostres partits.

Creiem que, tant vosaltres com l'AMB, infravaloreu la intel·ligència humana i us en foteu, de tots els ciutadans, en aquest cas de tots els vicentins i vicentines, perquè tot i que una part de la població pugui estar a favor de pagar el tribut, es mereixia una explicació del que comportava aquesta decisió i, d'entrada, sols va rebre una carta de pagament, sense saber de què es tractava. Creiem que no es pot fer pitjor.

Tot i que aquest darrer any 2020 s'ha fet un nou recàlcul, aquest continua essent erroni. Hi ha moltes diferències. S'ha fet alguna rebaixa en el cas d'alguns rebuts i altres s'han incrementat. El contribuent sap què paga de veritat o el que voleu que pagui? Com podeu justificar tal desgavell? Volem impostos justos, no confiscatoris.

Us demanem que us poseu a treballar per canviar la llei als organismes que faci falta i, si és necessari, al Parlament mateix, a fi de trobar la manera que tots els ciutadans hi contribueixin. Diríem que el transport és per a tothom. Per tant, tots hi hem de contribuir, els propietaris i els que no ho són. No cal gravar sempre sobre els mateixos, ja que ser propietari no és signe de riquesa. Pots ser propietari per herència i tenir una renda baixa, com n'hi ha tants. Per això, diem NO AL TRIBUT. Us recordem que el Síndic de Greuges ens dona la raó.

I no cal que ens ho maquilleu dient que l´AMB és més que transport; estem cansats de pagar duplicitats i sous més alts que el president de l'Estat pel que fa a l'AMB. Suposem i se suposa que la vostra feina és de servei públic per resoldre problemes i no per afegir-nos-en.